Öne Çıkanlar kılıçdaroğlu tesk genel başkanı bendevi palandöken palandöken şehit esnaf Akşener DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan fenerbahçe babacan Vergi EMİNE ERDOĞAN çin

Zeytinburnu Spor Kompleksi Evsizleri Ağırlıyor

Karla mücadele çalışmalarını devam ettiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sokakta yaşayan evsiz vatandaşları misafir ediyor. Görevlilerin birebir ilgilendiği vatandaşlar ailelerine ailesine teslim ediliyor veya darülaceze ve sığınma evine yerleştiriliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle sokakta yaşayan 600 kadar evsiz vatandaşı Zeytinburnu Spor Kompkelsi’nde misafir ediyor.

Spor Kompleksinde çalışmalar hakkında bilgi veren İBB İstanbul Darülaceze Müdürü Reşit Taşkın, İstanbul Büyükşehir Belediye Zabıtası’nın evsizlerin tespiti için 24 saat kesintisiz olarak sahada çalıştığını kaydederek, “Gelen telefon ve mesajlar değerlendiriliyor. Evsizlerin tespiti konusunda İstanbullular çok duyarlı. Bize 153 numaralı telefonla, mesajla veya sosyal medyadan ulaşıyorlar. Muhtarlarımız vasıtasıyla gelenler de var” diye konuştu.

Şu anda 600 civarında evsizi konuk ettiklerini, hava düzeldikçe vatandaşların bir kısmının isteğe bağlı olarak spor kompleksinden ayrıldığını kaydeden Reşit Taşkın, şu ifadeleri kullandı:

“Misafirlerimiz ilk girişte sağlık taramasından geçiyor ve kuaförlük hizmetimizden yararlanıyor. Sıcak duş alıyorlar. Mont, bot gibi kışlık giyecekler veriyoruz. Kendilerini ağırlayarak yiyecek, içecek, giyecek, sağlık ve banyo gibi her türlü ihtiyaçlarını burada karşılıyoruz.”

Sosyal hizmet uzmanlarının her bir misafirle birebir ilgilenerek ailevi durumlarını ve sosyal imkânlarını araştırdığını aktaran Taşkın, “Buraya gelen vatandaşlardan 12 tanesinin ailesini bularak teslim ettik. 5 tanesini şartlarını taşıdığı için huzur evlerine yerleştirdik. 46 tane misafirimizi de memleketlerine gönderdik. 25 tane de bayan misafirimiz var. Daha rahat etsinler diye başka bir spor salonunda misafir ediyoruz. Buradaki sosyal incelemeler orada da yapılıyor. Ailesine teslim ettiğimiz ve kadın sığınma evine yerleştirdiğimiz vatandaşlar var” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.