ankahaber

Gündemde Bugün-14 Mayıs 2018 Pazartesi

Başlıklar

14 Mayıs 2018 Pazartesi, güne damgasını vuran konular, görüşmeler

TÜRKİYE

-Türk Silahlı Kuvvetlerince, Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ'a yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı ile yurt içi ve dışındaki yansımaları takip ediliyor.

-Fethullahçı Terör Örgütü’nün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler takip ediliyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN GÜNDEMİ

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bulunduğu İngiltere'de Resmi temaslarına devam edecek.

TBMM BAŞKANI KAHRAMAN'IN PROGRAMI

-TBMM Başkanı İsmail Kahraman, 26. Dönem Değerlendirme Toplantısı yapacak. (Saat:11.00)

BAŞBAKAN YILDIRIM'IN PROGRAMI

-Başbakan Binali Yıldırım, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi'ni ziyaret edecek, AK Parti Genel Merkezi'nde Genişletilmiş Seçim İşleri Başkanları Toplantısına katılacak ve Çankaya Köşkü'nde Bakanlar Kurulu Toplantısına başkanlık edeck. (Saat:12.00-15.30-18.00)

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU'NUN PROGRAMI

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin İl Başkanlığı'nın düzenlediği etkinlikte konuşacak ve il başkanlığının yeni binasının açılışını yapacak. (Saat:12.00)

CHP CUMHURBAŞKANI ADAYI İNCE'NİN PROGRAMI

-CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Yunus Emre Meydanı'nda Konya Ereğli'de Miting ve Kılıçarslan Şehir Meydanı'nda Konya Mitingi düzenleyecek. (Saat:12.30-17.30)

BAKAN YILMAZ İSTANBUL'DA

-Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Tapduk Emre İlkokulu'nda Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi Tanıtım Programına katılacak. (Saat:11.30)

BAKAN ARSLAN ANKARA'DA

-Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Grand Ankara Hotel'de PTT Esnaf Kart’ın Tanıtım Törenine katılacak. (Saat:11.00)

TBMM BASIN TOPLANTILARI

-TBMM'de CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, AK Parti İstanbul Milletvekili Aziz Babuşcu, AK Parti İstanbul Milletvekili Aziz Babuşcu basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:11.00-11.30-13.00-13.30)

EKONOMİ

-Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mart ayı Süt ve Süt Ürünleri Üretimini, Kümes Hayvanclığı Üretimini ve Nisan ayı Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksini açıklayacak. (Saat:10.00)

-Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), Mart ayı Ödemeler Dengesi İstatistiklerini açıklayacak. (Saat:10.00)

-Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genel Kurulu yapılacak. 74. Mali Genel Kurulu’nun, Başkan M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirilecek (Saat:09.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ

-ABD'nin Tel Aviv'deki Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması takip edilecek.

-ABD'nin İran nükleer anlaşmasından çekilme kararının ardından yaşanan gelişmeler izleniyor.

-Suriye'deki iç savaş ve bölgesel yansımaları takip ediliyor.

SPOR

-Süper Lig'in 33. haftası Kayserispor-Teleset Mobilya Akhisarspor, Kardemir Karabükspor-Fenerbahçe maçlarıyla tamamlanacak. (Saat:20.00-20.00)

-Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi Finalinin play-off final serisinin ilk maçında  Yakın Doğu Üniversitesi ile Fenerbahçe karşı karşıya gelecek. (Saat:18.00)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.