ankahaber

Gündemde Bugün-18 Mayıs 2018 Cuma

Başlıklar

18 Mayıs 2018 Cuma, güne damgasını vuran konular, görüşmeler

TÜRKİYE

-Türkiye, Flistin halkına destek için "Zulme Lanet, Kudüs'e Destek) tek yürak olarak Yenikapı'da miting düzenleyecek. (Saat:16.00) 

-Türk Silahlı Kuvvetlerince, Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ'a yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı ile yurt içi ve dışındaki yansımaları takip ediliyor.

-Fethullahçı Terör Örgütü’nün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler takip ediliyor.

CUMHURBAŞKANI  ERDOĞAN'IN PROGRAMI

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yenikapı'da Kudüs'e Destek Mitingine ve İstanbul Kongre Merkezi'nde Olağanüstü İslam Zirvesi Konferansı'na katılacak. (Saat:16.00-18.00) 

BAŞBAKAN YILDIRIM'IN PROGRAMI

-Başbakan Binali Yıldırım, Yenikapı'da Kudüs'e Destek Mitingine ve İstanbul Kongre Merkezi'nde Olağanüstü İslam Zirvesi Konferansı'na katılacak. (Saat:16.00-18.00)

BAKAN ZEYBEKCİ DENİZLİ'DE

-Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Aktepe Mahallesi'nde iftar edecek, Şirinköy Yolu Girişi, Larc’h Cafe’de Denizli Esnaf Sanatkar Odaları Birliği ile biraraya gelecek. (Saat:20.15-21.00)

EKONOMİ

-Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2017 yılı Doğum İstatistiklerini ve Nisan ayı Konut Satış İstatistiklerini açıklayacak. (Saat:10.00)

-Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), Mart ayı Kısa Vadeli Dış Borç İstatistiklerini açıklayacak. (Saat:10.00)

-Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Nisan ayı kurulan ve kapanan şirket istatistiklerini açıklayacak. (Saat:10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

-ABD'nin Tel Aviv'deki Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve Gazze sınırındaki gelişmeler takip edilecek.

-ABD'nin İran nükleer anlaşmasından çekilme kararının ardından yaşanan gelişmeler izleniyor.

-Suriye'deki iç savaş ve bölgesel yansımaları takip ediliyor.

SPOR

-Basketbolda THY Avrupa Ligi Dörtlü Final Four organizasyonu Belgrad’ın ev sahipliğinde  Fenerbahçe Doğuş-Zalgiris Kaunas ve CSKA Moskova-Real Madrid karşılaşmalarıyla Stark Arena’da başlayacak. (Saat:19.00-22.00)

-Süper Lig'in son haftasında Aytemiz Alanyaspor-Antalyaspor, Evkur Yeni Malatyaspor-Kayserispor, Trabzonspor-Kardemir Karabükspor, Gençlerbirliği-Bursaspor ve Teleset Mobilya Akhisarspor-Osmanlıspor maçları oynanacak. (Saat:18.00-18.00-18.00-18.00-18.00)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.