ankahaber

Gündemde Bugün-23 Kasım 2023 Perşembe

Başlıklar

23 Kasım 2023 Perşembe gününe damgasını vuran konular, görüşmeler

TÜRKİYE

-Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 11 ilimizde hissedilen depremlere ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

-Fethullahçı Terör Örgütü’nün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler takip ediliyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN PROGRAMI

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Kamboçya Büyükelçisi Chea Sok’un Güven Mektubunu, Tanzanya Büyükelçisi Iddi Seif Bakari’nin Güven Mektubunu ayrı ayrı kabul edecek. (Saat:15.00-15.45)

BAKAN KACIR MACARİSTAN’DA

-Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, T.C. Budapeşte Büyükelçiliği’ni ziyaret edecek, Stefania Sarayı’nda Macaristan Savunma Bakanı Kristóf Szalay-Bobrovniczky’yle Heyetlerarası Görüşme ve ortak basın açıklaması yapacak, Savunma Sanayi Çalıştayı ‘na katılacak, Türk-Macar Ticaret Odası (Turkcham) Yönetim Kurulu ile toplantı yapacak. (Saat: 11.45-15.30-17.00-17.30-20.30)

TBMM KOMİSYON TOPLANTILARI

-Plan ve Bütçe Komisyonu Toplantısında Adalet Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlara ait 2024 yılı bütçesi görüşülecek. (Saat:10.00)

EKONOMİ

-Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, Kasım ayı Finansal Hizmetler İstatistikleri ve Finansal Hizmetler Güven Endeksini açıklayacak. (Saat:10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

-Suriye'deki iç savaş ve bölgesel yansımaları takip ediliyor.

-Rusya'nın Ukrayna'ya yaptığı askeri müdahalesi ve buna ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

GÜNCEL

-Çin'de ortaya çıkan Yeni korona virüsün dünyada ve ülkemizde yayılmasına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

SPOR

-Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, Turkish Airlines EuroLeague 2023-24 sezonu 10. hafta maçında Virtus Segafredo Bologna’ya konuk olacak. (Saat:22.30)

-Arkas Spor, Erkek Voleybol Takımı, CEV Kupası Son 32 Turu 1. Maçında deplasmanda Bulgaristan’ın Neftohimik Burgas takımı ile karşılaşacak. (Saat:20.00)

-Ziraat Bankkart Erkek Voleybol Takımı, Şampiyonlar Ligi 1. Maçında deplasmanda Belçika’nın Knack Roeselare takımı ile karşılaşacak. (Saat:20.30)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.