ankahaber

Gündemde Bugün-23 Ocak 2018 Salı

Başlıklar

23 Ocak 2018 Salı Gündemi, güne damgasını vuran konular, görüşmeler

TÜRKİYE

-Türk Silahlı Kuvvetlerince, Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ'a yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı ile yurt içi ve dışındaki yansımaları takip ediliyor.

-Fethullahçı Terör Örgütü’nün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler takip ediliyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN PROGRAMI

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Güvenlik Değerlendirme Toplantısına katılacak, Kongo Cumhuriyeti Büyükelçisi Luc Joseph Okio'nun Güven Mektubunu, Lübnan Büyükelçisi Ghassan Moallem'in, Güven Mektubunu, Güney Kore Büyükelçisi Choı Hong-Ghı'nin Güven Mektubunu ayrı ayrı kabul edecek ve  Filistin Yasama Meclisi Türkiye Dostluk Grubu Heyetini Kabul edecek. (Saat:12.00-14.00-14.45-15.30-16.30)

BAŞBAKAN YILDIRIM'IN PROGRAMI

-Başbakan Binali Yıldırım, Grand Ankara Otel'de Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Törenine katılacak. (Saat:15.30) 

BAKAN ÖZLÜ ANKARA'DA

-Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Sheraton Oteli'nde Rekabetçi Sektörler İkinci Dönem Çağrı Sonuçları ve Protokol imza Törenine katılacak. (Saat:14.00)

DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU FRANSA'DA

-Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Paris'te düzenlenecek olan “Kimyasal Silah Kullanımının Cezasız Kalmaması İçin Uluslararası Ortaklık” konulu Dışişleri Bakanları Toplantısına katılacak.

BAKAN TÜFENKCİ İSTANBUL'DA

-Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, CNR EXPO Yeşilköy'de 14.Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı (CNR İMOB)'na katılacak. (Saat:12.00)

KOMİSYON TOPLANTILARI

-AK  Parti-MHP İttifak Komisyonu (Saat:14.00)

TBMM KABUL, GÖRÜŞME VE DİĞER ETKİNLİKLER

-16. Dönem (1977-1980) Malatya Milletvekili, 40. ve 42. Hükümet Devlet Bakanı Lütfi Doğan'ın cenaze töreni (11.00)
-Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Hasan Turan, Filistin-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı İbrahim Abu Al Najja ve beraberindeki heyet onuruna TBMM Mermerli Salonda öğle yemeği verecek. (Saat:13.00)
-TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç ve komisyon üyeleri, Filistin-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı İbrahim Abu Al Najja ve beraberindeki heyet ile TBMM İçişleri Komisyonu Toplantı Salonunda bir görüşme gerçekleştirecek. (Saat:15.30)

TBMM BASIN TOPLANTILARI

-CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutca basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:11.00-11.30)

EKONOMİ

-Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak ayı Tüketici Güven Endeksini açıklayacak. (Saat:10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

-ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararının ardından gelişmeler izleniyor.

-Suriye'deki iç savaş ve bölgesel yansımaları takip ediliyor.

SPOR

-Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi A Grubu 12. haftasında Pınar Karşıyaka sahasında İspanya'nın UCAM Murcia takımıyla karşı karşıya gelecek. (Saat:20.00)

-Basketbol FIBA Erkekler Avrupa Kupası 2. Tur I Grubu 4. haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Fransa'nın ESSM Le Portel takımını konuk edecek. (Saat:17.00)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.