ankahaber

Gündemde Bugün-30 Mart 2018 Cuma

Başlıklar

30 Mart 2018 Cuma Gündemi, güne damgasını vuran konular, görüşmeler

TÜRKİYE

-Türk Silahlı Kuvvetlerince, Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ'a yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı ile yurt içi ve dışındaki yansımaları takip ediliyor.
-Fethullahçı Terör Örgütü’nün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler takip ediliyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN PROGRAMI

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısına katılacak ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin’i Kabul edecek. (Saat:11.00-14.30)

BAŞBAKAN YILDIRIM'IN PROGRAMI

-Başbakan Binali Yıldırım, Bosna Hersek'te Resmi Görüşmelerine devam edecek.

BAKAN SARIEROĞLU İSTANBUL'DA

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu, Le Meridien İstanbul Etiler'de Türkiye İşveren Sendikası (TİSK) tarafından düzenlenen 2017 Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödül Törenine katılacak. (Saat:11.00)

BAKAN YILMAZ ANKARA'DA

-Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, ATO Congresium'da Muhsin Yazıcıoğlu "Şehadetinin 9. Yılında Hasretle Yad Ediyoruz" Anma Programına katılacak. (Saat:19.30)

BAKAN ÖZLÜ İSTANBUL'DA

-Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü,  Hilton Garden Inn Ümraniye'de Elektronik Sanayi Zirvesine katılacak. (Saat:10.00)

BAKAN ÖZHASEKİ İSTANBUL'DA

-Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Merkezefendi Şehir Kütüphanesi ve Seyyid Nizam Kütüphanesi Açılış Törenine katılacak. (Saat:16.00)

TBMM KABUL, GÖRÜŞME VE DİĞER ETKİNLİKLER

-HDP Grup Başkanvekili Sn. Meral Danış Beştaş, AKPM Denetim Komisyonu Eş-Raportörleri Marianne MIKKO (Estonya, SOC), Nigel EVANS (İngiltere, EC) ve beraberindeki heyeti'ni Kabul edecek. (Saat:12.30)

TBMM BASIN TOPLANTILARI

-TBMM'de CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ve HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:11.30-14.00)

EKONOMİ

-Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak ayı Katı Yakıtlar, Şubat ayı Elektirik Enerjisi Üretik-İletim İstatistiklerini ve Dış Ticaret İstatistiklerini açıklayacak. (Saat:10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

-ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararının ardından gelişmeler izleniyor.
-Suriye'deki iç savaş ve bölgesel yansımaları takip ediliyor.

SPOR

-Süper Lig'in 27. hafta açılış maçında Demir Grup Sivasspor ile Kardemir Karabükspor karşı karşıya gelecek. (Saat:20.00)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.