ankahaber

Gündemde Bugün-4 Ocak 2018 Perşembe

Başlıklar

4 Ocak 2018 Perşembe Gündemi, güne damgasını vuran konular, görüşmeler

TÜRKİYE

-Fethullahçı Terör Örgütü’nün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler takip ediliyor.

BAŞBAKAN YILDIRIM'IN PROGRAMI

-Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı ayrı ayrı kabul edecek. (Saat:12.00-13.00)

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU'NUN PROGRAMI

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'nde Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile görüşecek. (Saat:12.00)

BAKAN ARSLAN ANKARA'DA

-Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İngiltere Ulaştırma Bakanı Chris Grayling ile makamında ikili görüşmelerde bulunacak. (Saat:14.30)

BAKAN YILMAZ BURSA'DA

-Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Karalar Köyü / İnegöl'de Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Külliyesi’nde İncelemede bulunacak, Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Külliyesinde Görev Yapan İdareciler ve Öğretmenler İle bir araya gelecek, Elmasbahçeler Salih Şeremet Ortaokulu / Osmangazi'de Yapımı Tamamlanan 18 Eğitim Kurumunun Toplu Açılış Törenine katılacak, Bursa Valiliğini ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığını Ziyaret edecek. (Saat:11.30-12.00-14.30-16.00-17.00)

BAKAN ÖZHASEKİ ANKARA'DA

-Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ana Binasında basın mensupları ile kahvaltı ve 2017 Yılı ve Değerlendirme toplantısına katılacak. (Saat:10.00)

BAKAN TÜFENKCİ İSTANBUL'DA

-Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, MÜSİAD Genel Merkez Konferans Salonu'nda MÜSİAD tarafından düzenlenen “Ticari İşlemlerde Taşınır Rehni Kanunu ve Taşınır Rehin Sicili” konulu panele katılacak. (Saat: 09.00)

TBMM GÜNDEMİ

-CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:11.00-11.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ

-İran'daki Protestolar ve yansımaları takip ediliyor.

-ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararının ardından gelişmeler izleniyor.

-Arakan'da yaşanan Müslümanlara yönelik insanlık dışı şiddet olayları takip ediliyor.

-Katar ile bazı arap ülkeleri arasında yaşanan kriz izleniyor.

SPOR

-Turkish Airlines Euroleague 16. hafta karşılaşmasında Anadolu Efes, Yunanistan’ın Panathinaikos Superfoods takımı ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. (Saat:22.15)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.