ankahaber

Gündemde Bugün-8 Mayıs 2018 Salı

Başlıklar

8 Mayıs 2018 Salı, güne damgasını vuran konular, görüşmeler

TÜRKİYE

-Türk Silahlı Kuvvetlerince, Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ'a yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı ile yurt içi ve dışındaki yansımaları takip ediliyor.

-Fethullahçı Terör Örgütü’nün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler takip ediliyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN PROGRAMI

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de Partisinin Grup Toplantısında konuşacak, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezinde Vakıf Haftası ve Restorasyonu Tamamlanan 250 Eserin 7 Bölgeden Canlı Bağlantılı Toplu Açılış Törenine katılacak ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde BM Yakın Doğu’daki Filistinli Mülteciler İçin Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Pierre Krahenbühl’ü Kabul edecek. (Saat:11.30-13.30-15.30)

TBMM GRUP TOPLANTILARI

-TBMM'de AK Parti, CHP ve HDP Grupları toplanacak. (Saat:11.30-13.30-12.30)

BAKAN ÇELİK ANKARA'DA

-Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Sheraton Otel'de Almanya’nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth ile çalışma yemeğinde bir araya gelecek. (Saat:12.30)

BAKAN ARSLAN ANKARA'DA

-Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Congresium Ankara’da düzenlenen UIC Dünya Yüksek Hızlı Demiryolu Kongresi ve Fuarına ve Grand Hotel’de düzenlenen Foto Muhabirleri Derneği Ödül Töreni katılacak. (Saat:09.30-19.00)

BAKAN ZEYBEKCİ ANKARA'DA

-Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Sheraton Otel’de düzenlenen İhracat Pusulası Lansmanına ve TİM İhracatçı Birlik Başkanları toplantısına katılacak. (Saat:13.30-14.00)

TBMM GÜNDEMİ

-Genel Kurul’da Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşülecek. (Saat:15.00)

TBMM BASIN TOPLANTILARI

-Meclis’te CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil basın toplantısı düzenliyor. (Saat:12.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

-ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye'ye yönelik düzenlediği operasyonun ardından gelişmeler takip ediliyor.

-Suriye'deki iç savaş ve bölgesel yansımaları takip ediliyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.