ankahaber

Yapay Zekâ Girişimleri İçin Yarışma Başvuruları Başladı

Bilim-Teknoloji

Dünya çapında iyi niyet temsilcisi olmak ve toplumsal katma değer üretmek amacıyla 1982 yılından bu yana iş insanlarını bir araya getiren Ataköy Rotary Kulübü tarafından ikinci kez organize edilen Örsçelik Balkan Yapay Zekâ Yarışması başladı.

Dünya çapında iyi niyet temsilcisi olmak ve toplumsal katma değer üretmek amacıyla 1982 yılından bu yana iş insanlarını bir araya getiren Ataköy Rotary Kulübü tarafından ikinci kez organize edilen Örsçelik Balkan Yapay Zekâ Yarışması başladı. Uluslararası Rotary'nin Yönetim Kurulu’nda görev alan ilk Türk Rotaryeni olan Örsçelik Balkan’ın profesyonel hayatı boyunca bilim ve inovasyonu öne çıkaran ruhunu yaşatmak üzere yola çıkan yarışma bu yıl Türkiye’nin Yatırım ve Fonlama Merkezi fonbulucu iş birliğiyle düzenleniyor. 

Yarışma ile Uluslararası Rotary’nin 7 odak noktası olan “Barış ve Anlaşmazlıkların Çözümü”, "Hastalıkların Önlenmesi ve Tedavisi", “Temiz Su ve Hijyen”, “Anne ve Çocuk Sağlığı”, "Temel Eğitim ve Okuryazarlık", “Ekonomik ve Toplumsal Kalkınma” ve “Çevre” konularına yapay zekâ kullanarak yenilikçi ve teknolojik çözümler getiren projelerin desteklenmesi hedefleniyor.  

Yarışma sonucunda pilot uygulaması geliştirilmiş ve ticarileşmemiş yapay zekâ projeleri arasında dereceye giren girişimler sırasıyla 15.000 TL, 10.000 TL ve 5.000 TL para ödülüne hak kazanırken, projeleriyle paya dayalı kitle fonlama platformu fonbulucu Invest’te yatırım turuna çıkma şansına sahip oluyor. Böylelikle girişimlerin yatırımcılarla buluşturulması, kitle fonlama süreçleri hakkında deneyimlerinin olması, projelerin daha büyük kitlelere ulaştırılması ve yatırım turlarının tamamlanması ile fonbulucu güvencesi altında ticarileşme süreçlerinin başlatılması planlanıyor. 

Örsçelik Balkan Yapay Zekâ Yarışması ayrıca kurulacak ekosistem ile ulusal ve uluslararası girişimcilik alanına ivme kazandırılması; girişimlerin geliştirecekleri yerli teknolojiler ile uluslararası pazarda rekabet gücünün artırılması ve Türkiye ekonomisine katkı sağlanması; inovasyon yetkinliğinin derinleştirilmesi; genç girişimcilere fikirlerini hayata geçirebilmesi için alan açılması ve girişim hızlandırma yaklaşımı ile girişimlerin bir sonraki aşamaya taşınması gibi önemli amaçlara hizmet ediyor. Öte yandan kitle fonlama farkındalığı yaratılarak girişimlere yönelik yatırımların yaygınlaştırılması da amaçlananlar arasında yer alıyor. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.