ankahaber

TEOG'un Yerine Liselere Geçişte Yeni Sistem

Eğitim

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TEOG Yerine geçecek liseye geçiş sistemine ilişkin detayları açıkladı. Bakan Yılmaz açıklamasında, " Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sistemini" getirdik. Öğrencilerimiz adrese en yakın okula yerleştirilecek." dedi

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TEOG Yerine geçecek liseye geçiş sistemine ilişkin detayları açıkladı. Bakan Yılmaz açıklamasında, " Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sistemini" getirdik. Öğrencilerimiz adrese en yakın okula yerleştirilecek." dedi.

Bakan Yılmaz, Öğrenci ve velilerin beklediği liseye geçiş sistemini açıkladı. Yeni  sistemin adı; "Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sistemi" olarak belirlendi.

Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sisteminden Satır başlıkları;

-Öğrenciler adrese en yakın okula yerleştirilecek

-Yeni Sistemde sınava girmek zorunlu olmayacak. İsteğe bağlı olacak.

-Nitelikli okulları hedefleyenler Merkezi sınava girecek. Ülke genelinde belirlenen farklı illerdeki sınırlı sayıdaki okullara, isteyen 8. sınıf öğrencilerin girebileceği bir sınav. Bu liselerin ismi ve sayısı mayıs ayı gibi açıklanacak.  

-Sorular MEB tarafından hazırlanacak ve Haziran ayının ilk hafta sonunda yapılacak. Tek sınav olacak ve sonuçları ay içinde açıklanacak.

-Sınav 60 sorudan oluşacak ve 90 dakika süre verilecek.  

-Sınava giren veya girmeyen öğrencilerin sonuçları aynı anda açıklanacak.

-Sorular 6.7.8. sınıf müfredatından hazırlanacak. Çoktan seçmeli olacak, sayısal ve sözel bölümleri olacak.

-Öğrenciler 5 tercih yapabilecekler.

-Yabancı okullar isterlerse kendileri özel sınav yapabilirler.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.