ankahaber

2020 Yılı Bitkisel Ürün Fiyatları Ve Üretim Değerleri Açıklandı

Ekonomi

Buğday (durum) fiyatı bir önceki yıla göre yüzde 23,64 artarak 1,50 TL oldu. 

Buğday (durum) fiyatı bir önceki yıla göre yüzde 23,64 artarak 1,50 TL oldu. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2020 yılı Bitkisel Ürün Fiyatları ve Üretim Değerini açıkladı. Buna göre; 2020 yılında bir önceki yıla göre artış gösteren diğer ürünler ise, %44,31 ile mercimek (kırmızı), %27,00 ile fasulye (kuru), %25,72 ile çeltik ve %19,34 ile arpa (diğer) oldu. Diğer taraftan, bir önceki yıla göre patates (diğer) %34,85 ile azalış gösterdi. 

Sebzelerden domates (sofralık) fiyatı bir önceki yıla göre %4,46 artış gösterdi

2020 yılında bir önceki yıla göre karpuz fiyatında %44,76, kavun fiyatında %34,66, hıyar (sofralık) fiyatında %9,05 artış gerçekleşti. Buna karşılık bir önceki yıla göre azalış gösteren ürün ise %7,78 ile soğan (kuru) oldu.
 
Meyveler, içecek ve baharat bitkilerinden fındık fiyatında yıllık %32,35 artış oldu


Meyveler, içecek ve baharat bitkilerinden, 2020 yılında bir önceki yıla göre artış gösteren diğer ürünler sırasıyla, %42,35 ile portakal (Washington), %20,11 ile limon, %18,57 ile elma (starking) ve %15,85 ile üzüm (sofralık çekirdekli) oldu.

Seçilmiş bitkisel ürün fiyatları ve yıllık değişim oranları, 2020

                                      Değişim oranı (%)                                                                         Fiyat (TL/Kg)


Meyveler, içecek ve baharat bitkileri üretim değerinde yıllık %36,46 artış gerçekleşti 


2020 yılında bir önceki yıla göre tahıllar ve diğer bitkisel ürünler üretim değeri %22,99 artışla 97,37 milyar TL ve sebzelerin üretim değeri bir önceki yıla göre %9,59 artışla 55,28 milyar TL oldu

 
Gruplara göre bitkisel üretim değeri ve yıllık değişim oranları, 2020

     Değer (Milyar TL)                                                                                                            Değişim oranı (%)   


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.