ankahaber

En Yüksek Yeterlilik Derecesi Yüzde 501,7 İle Fındıkta Gerçekleşti

Ekonomi

TÜİK, bitkisel ürün denge tablolarını açıkladı. Buna göre, en yüksek yeterlilik derecesi yüzde 501,7 ile fındıkta gerçekleşti.

TÜİK, bitkisel ürün denge tablolarını açıkladı. Buna göre, en yüksek yeterlilik derecesi yüzde 501,7 ile fındıkta gerçekleşti. 

Türkiye İstatistik Kurumu, (TÜİK) bitkisel ürün denge tablolarından  "Meyveler, Sert Kabuklular ve İçecek Bitkileri" açıkladı. Buna göre; Sert kabuklu meyvelerde, 2017-2018 piyasa döneminde en yüksek yeterlilik derecesi %501,7 ile fındıkta gerçekleşti. Sert kabuklular grubunda yer alan ve kendine yeterli olan diğer ürünler ise %119,4 ile kestane ve %109,1 ile antep fıstığı oldu.

Turunçgiller grubunda yer alan meyvelerin tamamında kendine yeterliliğin olduğu görülmektedir. Greyfurtun yeterlilik derecesi %481,1 olurken, limon %241,6, mandalina %194,5 ve portakal %197,9 olarak gerçekleşti.
 
Diğer meyveler grubunda yer alan, kendine yeterliliğin oldukça yüksek olduğu ürünlerden incirin yeterlilik derecesi %473,2, kayısının %391,5, narın %156,5, üzümün %153,8, elmanın %127,5 ve muzun %67,7 olarak gerçekleşti.

Toplam çay arzının büyük bir kısmı kendi üretimimizden karşılanmakta olup, çayın yeterlilik derecesi %93,2 oldu.
 
Seçilmiş ürünlerin yeterlilik dereceleri, 2017-2018

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.