ankahaber

İTO Başkanı Çağlar: İç pazarda ivme ihracat artışı büyümeyi destekleyecek

Ekonomi

ANKARA(ANKA) - İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, ekonomideki son büyüme göstergesinin, özel sektörün ekonomiye ve istikrara güvenini teyit ettiğini bildirdi. Çağlar Türkiye ekonomisinin 2015'in ikinci çeyreğinde yüzde 3.8 oranında bü

ANKARA(ANKA) - İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, ekonomideki son büyüme göstergesinin, özel sektörün ekonomiye ve istikrara güvenini teyit ettiğini bildirdi.

Çağlar Türkiye ekonomisinin 2015'in ikinci çeyreğinde yüzde 3.8 oranında büyümesini değerlendirdi. Dünyadaki ekonomik durgunluğa, yakın coğrafyadaki karışıklığa ve içeride seçim başta olmak üzere muhtelif gelişmelere rağmen, Türkiye ekonomisinin yılın ilk yarısını yüzde 3'ün üzerinde bir büyümeyle tamamlamasının çok değerli olduğunu kaydeden Çağlar, “Ekonomide kriz ve kaos senaryoları boşa çıktı” dedi.

Çağlar "İkinci çeyrek büyüme rakamları da birinci çeyrekteki gibi beklentileri aştı. Hatta son beş çeyreğin en iyi büyüme rakamına ulaşıldı. Bu gelişme, özel sektörün ekonomiye ve istikrara güvenini teyit ediyor. İkinci çeyrekteki büyümede hanehalkı ve kamunun tüketim harcamaları etkili oldu. İç pazardaki bu ivme ve ihracattaki mevcudun artarak devam etmesi, ihtiyacımız olan büyümeyi destekleyecektir” değerlendirmesini yaptı. (ANKA)

(HM/ORH)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.