ankahaber

Kırmızı Et Üretimi lV. Çeyrek'te Azaldı

Ekonomi

Toplam kırmızı et üretimi IV. çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 23,5, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 12,1 oranında azaldı.

Toplam kırmızı et üretimi IV. çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 23,5, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 12,1 oranında azaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), IV. Çeyrek: Ekim-Aralık, 2018 Kırmızı Et Üretim İstatistiklerini açıkladı. oplam kırmızı et üretimi kurban bayramının gerçekleştiği bir önceki çeyreğe göre %23,5, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %12,1 oranında azaldı. Toplam kırmızı et üretimi içinde sadece kesimhanelerde üretilen kırmızı et miktarı ise 185 bin 324 ton olarak gerçekleşti.
 
Sığır eti üretimi 239 bin 703 ton olarak tahmin edildi
 
Sığır eti üretimi bir önceki çeyreğe göre %21,8, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %7,8 oranında azaldı.
 
Koyun eti üretimi 17 bin 902 ton olarak tahmin edildi
 
Koyun eti üretimi bir önceki çeyreğe göre %37,3, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %31,2 oranında azaldı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.