ankahaber

Kırmızı Et Üretimi Yüzde 13,5 Arttı

Ekonomi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, kırmızı et üretimi ikinci çeyrekte bir önceki döneme göre yüzde 13,5 artarak 270 bin ton olarak gerçekleşti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, kırmızı et üretimi ikinci çeyrekte bir önceki döneme göre yüzde 13,5 artarak 270 bin ton olarak gerçekleşti.

TÜİK, 2016 yılı ikinci çeyrekte kırmızı et üretim istatistiklerini açıkladı. Buna göre, toplam kırmızı et üretimi ikinci çeyrek döneminde 270 bin ton olarak gerçekleşti,

Toplam kırmızı et üretimi bir önceki döneme göre yüzde 13,5, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3,1 oranında artış gösterdi. Toplam kırmızı et üretimi içinde sadece kesimhanelerde üretilen kırmızı et miktarı ise 153 bin ton oldu.

SIĞIR ETİ ÜRETİMİ 243 BİN TON OLDU

Sığır eti üretimi bir önceki döneme göre yüzde 16,9, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5,8 oranında arttı.

KOYUN ETİ ÜRETİMİ 23 BİN TON OLARAK GERÇEKLEŞTİ 

Koyun eti üretimi bir önceki döneme göre yüzde 9,6 artarken, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 7,7 oranında azaldı. 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.