ankahaber

Mayıs Ayı Süt Ve Süt Ürünleri Üretimi Verileri Açıklandı

Ekonomi

Toplanan inek sütü miktarı, mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,6 azaldı. İnek peyniri üretimi de bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7.1 azalırken, yoğurt üretimi ise yüzde 3.2 arttı.

Toplanan inek sütü miktarı, mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,6 azaldı. İnek peyniri üretimi de bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7.1 azalırken, yoğurt üretimi ise yüzde 3.2 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu, (TÜİK) 2019 yılının Mayıs ayına ilişkin süt ve süt ürünleri üretim verilerini açıkladı. Buna göre, Toplanan inek sütü miktarı Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %0,6 azaldı.

Mayıs ayında ticari süt işletmeleri tarafından içme sütü üretimi 142 bin 166 ton olarak gerçekleşti ve bir önceki yılın aynı ayına göre %0,6 azalış gösterdi. İnek peyniri üretimi 62 bin 295 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %7,1 azaldı. Koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise 5 bin 239 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %5,9 azaldı.

Yoğurt üretimi 105 bin 331 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %3,2 arttı. Ayran üretimi ise 54 bin 413 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %7,1 azalış gösterdi.

Mayıs ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama %3,4, protein oranı ise ortalama %3,2 olarak tespit edildi.

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.