ankahaber

Su Ürünleri Üretimi 2017 Yılında Yüzde 7.2 Arttı

Ekonomi

Su ürünleri üretimi, 2017 yılında bir önceki yıla göre yüzde 7.2 artarak 630 bin 820 ton oldu. Kişi başına ortalama balık tüketimi 5.49 kilogram olarak gerçekleşti.

Su ürünleri üretimi, 2017 yılında bir önceki yıla göre yüzde 7.2 artarak 630 bin 820 ton oldu. Kişi başına ortalama balık tüketimi 5.49 kilogram olarak gerçekleşti.

Türkiye İstatistik Kurumu, (TÜİK) 2017 yılına ait su ürünleri verilerini açıkladı. Buna göre su ürünleri üretimi 2017 yılında bir önceki yıla göre yüzde 7.2 artarak 630 bin 820 ton olarak gerçekleşti. Üretimin yüzde 42.8’ini deniz balıkları, yüzde 8.3’ünü diğer deniz ürünleri, yüzde 5.1’ini iç su ürünleri ve yüzde 43.8’ini yetiştiricilik ürünleri oluşturdu.

Su ürünleri avcılığı 2017 yılında yüzde 5.7, yetiştiricilik yüzde 9.1 arttı. Avcılıkla yapılan üretim 354 bin 318 ton olurken, yetiştiricilik üretimi ise 276 bin 502 ton olarak gerçekleşti. Deniz ürünleri avcılığı bir önceki yıla göre yüzde 6.9 artarken, iç su ürünleri avcılığı yüzde 5.1 azaldı.

Yetiştiricilik üretiminin yüzde 37.6’sı iç sularda, yüzde 62.4’ü denizlerde gerçekleşti. Deniz ürünleri avcılığı ile yapılan üretimde ilk sırayı yüzde 49’luk oran ile Doğu Karadeniz Bölgesi aldı. Bu bölgeyi yüzde 24.2 ile Batı Karadeniz, yüzde 14.8 ile Ege, yüzde 7.7 ile Marmara ve yüzde 4.3 ile Akdeniz Bölgesi izledi.

Kişi başına ortalama balık tüketimi 2017 yılında yüzde 0.7 artarak 5.49 kilogram olarak gerçekleşti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.