ankahaber

Su Ürünleri Üretimi 2018 Yılında Yüzde 0,3 Azaldı

Ekonomi

Su ürünleri üretimi 2018 yılında bir önceki yıla göre yüzde 0,3 azalarak 628 bin 631 ton olarak gerçekleşti. Kişi başına ortalama balık tüketimi ise 2018 yılında yüzde 11,8 artarak 6,14 kg olarak gerçekleşti.

Su ürünleri üretimi 2018 yılında bir önceki yıla göre yüzde 0,3 azalarak 628 bin 631 ton olarak gerçekleşti. Kişi başına ortalama balık tüketimi ise 2018 yılında yüzde 11,8 artarak 6,14 kg olarak gerçekleşti.

Türkiye İstatistik Kurumu, (TÜİK) 2018 yılına ait su ürünleri verilerini açıkladı. Buna göre; Su ürünleri üretimi 2018 yılında bir önceki yıla göre %0,3 azalarak 628 bin 631 ton olarak gerçekleşti. Üretimin %35,3'ünü deniz balıkları, %9,9'unu diğer deniz ürünleri, %4,8'ini iç su ürünleri ve %50'sini yetiştiricilik ürünleri oluşturdu.
 

Su ürünleri avcılığı 2018 yılında %11,4 azalırken, yetiştiricilik %13,8 arttı

Avcılıkla yapılan üretim 314 bin 094 ton olurken, yetiştiricilik üretimi ise 314 bin 537 ton olarak gerçekleşti. Deniz ürünleri avcılığı bir önceki yıla göre %11,9, iç su ürünleri avcılığı %6,2 azaldı.

Yetiştiricilik üretiminin %33,4'ü iç sularda, %66,6'sı denizlerde gerçekleşti.

Deniz ürünleri avcılığı ile yapılan üretimde ilk sırayı %31,5'lik oran ile Doğu Karadeniz Bölgesi aldı. Bu bölgeyi %30,6 ile Batı Karadeniz, %18,4 ile Marmara, %15 ile Ege ve %4,5 ile Akdeniz Bölgesi izledi.
 

Kişi başına ortalama balık tüketimi 2018 yılında %11,8 arttı

Kişi başına ortalama balık tüketimi 2017 yılında 5,49 kg olarak gerçekleşirken, 2018 yılında %11,8 artarak 6,14 kg olarak gerçekleşti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.