ankahaber

Toplam Kırmızı Et Üretimi 2. Çeyrekte Yüzde 5.1 Arttı

Ekonomi

Toplam kırmızı et üretimi, 2018 yılının Nisan -Haziran döneminde bir önceki çeyreğe göre yüzde 5.1, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 2.2 oranında arttı.

Toplam kırmızı et üretimi, 2018 yılının Nisan -Haziran döneminde bir önceki çeyreğe göre yüzde 5.1, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 2.2 oranında arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2018 yılının 2. çeyreğine ilişkin kırmızı et üretim istatistiklerini açıkladı. Buna göre, toplam kırmızı et üretimi bir önceki çeyreğe göre yüzde 5.1, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 2.2 oranında arttı. Toplam kırmızı et üretimi 266 bin 330 ton olarak tahmin edildi. Toplam kırmızı et üretimi içinde sadece kesimhanelerde üretilen kırmızı et miktarı ise 161 bin 414 ton olarak gerçekleşti.

Sığır eti üretimi bir önceki çeyreğe göre yüzde 6.4, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 2.9 oranında arttı. Sığır eti üretimi 235 bin 901 ton olarak tahmin edildi. Koyun eti üretimi 27 bin 337 ton olarak tahmin edildi. Koyun eti üretimi bir önceki çeyreğe göre yüzde 1.1, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 22.7 oranında arttı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.