ankahaber

Toplam Kırmızı Et Üretimi II. Çeyrekte Arttı

Ekonomi

Toplam kırmızı et üretimi II. çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 20,8 artarken bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 4,1 oranında azaldı.

Toplam kırmızı et üretimi II. çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 20,8 artarken bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 4,1 oranında azaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), II. Çeyrek: Nisan-Haziran, 2019 Kırmızı Et Üretim İstatistiklerini açıkladı. Buna göre; oplam kırmızı et üretimi bir önceki çeyreğe göre %20,8 artarken, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %4,1 oranında azaldı. Toplam kırmızı et üretimi içinde sadece kesimhanelerde üretilen kırmızı et miktarı ise 176 bin 629 ton olarak gerçekleşti.
 
Sığır eti üretimi 223 bin 693 ton olarak tahmin edildi
 
Sığır eti üretimi bir önceki çeyreğe göre %16,9 artarken, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %5,2 oranında azaldı.
 
Koyun eti üretimi 30 bin 600 ton olarak tahmin edildi
 
Koyun eti üretimi bir önceki çeyreğe göre %70,6, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %11,9 oranında arttı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.