ankahaber

Toplam Kırmızı Et Üretimi III. Çeyrekte Bir Önceki Çeyreğe Göre Yüzde 73,4 Arttı

Ekonomi

Toplam kırmızı et üretimi kurban bayramının gerçekleştiği III. çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 73,4, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 30,5 oranında arttı.

Toplam kırmızı et üretimi kurban bayramının gerçekleştiği III. çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 73,4, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 30,5 oranında arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), III. Çeyrek: Temmuz - Eylül, 2019 Kırmızı Et Üretim İstatistiklerini açıkladı. Buna göre; Toplam kırmızı et üretimi kurban bayramının gerçekleştiği III. çeyrekte bir önceki çeyreğe göre %73,4, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %30,5 oranında arttı. Toplam kırmızı et üretimi içinde sadece kesimhanelerde üretilen kırmızı et miktarı ise 180 bin 759 ton olarak gerçekleşti.
 
Sığır eti üretimi 398 bin 24 ton olarak tahmin edildi
 
Sığır eti üretimi bir önceki çeyreğe göre %77,9, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %29,8 oranında arttı.
 
Koyun eti üretimi 34 bin 726 ton olarak tahmin edildi
 
Koyun eti üretimi bir önceki çeyreğe göre %13,5, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %21,7 oranında arttı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.