ankahaber

Havuçlu Tarator Tarifi

Kadın

Türkiye’yi 42 yıldır lezzet ve tazelik ile buluşturan Eker, yeni yılı sevdikleriyle birlikte karşılamak ve özel sofralar kurmak isteyenlere Eker Süzme Yoğurt ile eşlik ediyor. Eker, lezzetli ürünlerinin yanı sıra kolayca hazırlanan tarifleriyle de yeni yıla ağız tadıyla girmenizi sağlıyor.

Türkiye’yi 42 yıldır lezzet ve tazelik ile buluşturan Eker, yeni yılı sevdikleriyle birlikte karşılamak ve özel sofralar kurmak isteyenlere Eker Süzme Yoğurt ile eşlik ediyor. Eker, lezzetli ürünlerinin yanı sıra kolayca hazırlanan tarifleriyle de yeni yıla ağız tadıyla girmenizi sağlıyor.

Malzemeler:

1/2 kg havuç

1 kase Eker Süzme Yoğurt

2 diş sarımsak

Dere otu

1/2 çay bardağı zeytin yağı

Tuz

Yapılışı:

Havuçları yıkayıp, kabuklarını soyun. Teflon tavada iyice kavurun. Suyunu iyice çekip, yumuşayınca püre haline getirin. Zeytinyağında çevirerek iyice kızartın. Dibini tutmamasına özen gösterin. Kestane gibi lezzetlenen havuca ezilmiş sarımsağı ve incecik esilmiş dereotunu ilave edip, ocağı kapayın. Biraz soğuyunca içine yoğurdunu ekleyin. İsteğe göre tuzunu ve baharatlarını da kattığınızda yoğurtlu havuç ezmeniz servise hazır.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.