ankahaber

Kurban Bayramı’na Özel Diyet Kavurma Tarifi

Kadın

Yaklaşan Kurban Bayramı’yla beraber akıllarda kavurma tarifleri var. Diyetisyen Emre Uzun, sağlıklı ve lezzetli kavurmanın tarifini verdi.

Yaklaşan Kurban Bayramı’yla beraber akıllarda kavurma tarifleri var. Diyetisyen Emre Uzun, sağlıklı ve lezzetli kavurmanın tarifini verdi.
 
Malzemeler:
 
-Kuşbaşı dana et (az yağlı-400 grkavurmada dananın sırt bölgesinin eti tercih edilmelidir)
-2 orta boy sivri biber
-1 orta boy soğan
-1 orta boy domates
-1 yemek kaşığı salça
-Karabiber
-Kekik
-Kimyon
-Pul biber
 
Hazırlanışı:
 
Et kavurmanızı yaparken etin kendi yağını kullanırsanız kavurmanın lezzeti bir kat daha artmış olur. Çelik tencereye  ilk olarak etinizin yağlı kısımlarını alın. Yağın hafiften erimesi için 5 dakika karıştırarak pişirmeye bırakın ve pişirme boyunca tencere, orta gözde ve kısık ateşte olsun. Ardından tencereye diğer etleri de ekleyin. Etler suyunu salana kadar ara ara karıştırarak pişirin. Etler suyunu saldığında tencerenin kapağını kapatıp etinizi buharda pişirmeye bırakın. 5-10 dakikada bir kapağı açıp etleri karıştırın. Etler suyunu saldıktan sonra yaklaşık 15 dakika daha pişirin. Bu süreçte tencerede su kalmamış olacaktır. İnce ince doğradığınız soğanları ve bir yemek kaşığı salçayı ekleyip yaklaşık 5 dakika soğanlarla eti, karıştırarak soteleyin. Soğanlar bu süreçte hafiften kavrulacaktır. Üzerine yine doğradığınız yeşil biberleri ve domatesi de ekleyin. Arzuya göre baharatları ekleyin. 5 dakika daha pişirip ocağın altını kapatın. 
Not: Etin yağlı olmasından dolayı ekstra yağ eklemeyin. Ayrıca salçanın içerisinde fazla miktarda tuz olmasından dolayı da tuz ilave edilmemesi tavsiye edilir.
 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.