ankahaber

CHP'den Cumhurbaşkanı'na '400 vekil' tepkisi

Parlamento Haberleri

ANKARA (ANKA) - CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, “400 vekil için 400 ve daha yüzlerce can mı sorusunu sormak isterim” derken CHP Ankara Milletvekili Murat Emir de, “Sayın Cumhurbaşkanı kendi kendini ihbar etmiştir” dedi. CHP İstanbul Milletvekili

ANKARA (ANKA) - CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, “400 vekil için 400 ve daha yüzlerce can mı sorusunu sormak isterim” derken CHP Ankara Milletvekili Murat Emir de, “Sayın Cumhurbaşkanı kendi kendini ihbar etmiştir” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan,  Protestan Kiliseler Derneği yöneticileriyle birlikte TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına CHP Ankara milletvekilleri Şenal Sarıhan ve Murat Emir de katıldı.

Türkiye Protestan kiliselerine yönelik yapılan sistematik tehditleri duyurmak için basın toplantısını düzenlediklerini belirten Doğan, “Kullanılan bu tehditlerin içeriğinde kullanılan söylem tamamen cihadist bir içerik taşıyor. Açıkça din değiştiren kimselerin kellerinin koparılmasından bahsediyor” dedi.

Doğan, bu tehditlere karşı savcıları göreve çağırdı.

-“SİLAHLAR SUSSUN”-

Dağlıca’daki terör saldırısına da değinen Doğan, “Artık bu akan kan dursun diyorum. Silahlar sussun. Sayısı tartışılıyor dünden beri, kaç kişi öldüğü, on kişi mi yirmi kişi mi aslına bakarsanız hiçbir önemi yok. Biz artık dağdaki gençlerin de askerlerin de polislerin de sivillerinde ölmesini istemiyoruz. Silahlar sussun ve bu sorun Meclis’te tartışılarak tarafların bir araya gelerek diyalogla çözülmesini istiyoruz. Israrla barış diyoruz” diye konuştu.

-“400 VEKİL İÇİN 400 VE DAHA YÜZLERCE CAN MI”-

Sarıhan da, “Şu soruyu da sormak isterim, 400 vekil için 400 ve daha yüzlerce can mı sorusunu sormak isterim. Hepimizin başı sağolsun ama herhalde artık başsağlıkları değil ülkenin sağlığı için barışın peşinde olmamız gerekiyor” dedi.

-“BU BİR SEÇİM MESELESİ DEĞİLDİR”-

“Cumhurbaşkanı’nın 400 vekil ile ilgili ifadesini nasıl değerlendiriyorsunuz, Başbakan’ın maça gitmesine ne diyorsunuz?” sorularına da Sarıhan, “Yaptığı açıklamanın kamuoyunda ne büyük bir tepki yarattığı herkesçe bilinmektedir. Hepimizin vicdanı sızlamıştır. Bu bir seçim meselesi değildir, bu bir iktidar meselesi değildir, bu barış meselesidir ama elbette iktidarın barışı isteyen halkın çıkarlarını gözeten, Türkiye toprakları üzerinde yaşayan herkesi eşit gören ve herkes için ortak bir yarar sağlamaya çalışan bir politikayla iktidar olmuş olan bir kesimin yapabileceği işlerdir. Ben kınıyorum bu sözleri, vicdanım kınıyor, aklım kınıyor” dedi.

-“SAYIN CUMHURBAŞKANI KENDİ KENDİNİ İHBAR ETMİŞTİR”-

Murat Emir de, “Sayın Cumhurbaşkanı’nın dünkü ifadeleri aslında kendi kendisini ihbar ettiği şeklinde değerlendirebiliriz. Çünkü Suruç’tan önce de ülkemizde başkanlık sistemi yoktu,  parlamenter demokrasiyle yönetiliyorduk ve bir hükümetimiz vardı, bugün de bir hükümetimiz var, o halde neyin değiştiğini sorma hakkımız gerçekten var, değişenin 7 Haziran seçim sonuçları olduğunu bütün ülkemiz biliyor. Bu anlamıyla da Sayın Cumhurbaşkanı kendi kendini ihbar etmiştir bana göre. Dün yapılan medyaya yapılan saldırıyı kınıyoruz” diye konuştu. (ANKA)

(MG/ORH)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.