ankahaber

AK Parti'den Türk Tipi Milli Başkanlık Önerisi

Politika

Meclis Genel Kurulu’nda, Cumhurbaşkanlığı bütçesi üzerinde konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Haydar Ali Yıldız, Türkiye’de parlamenter sistemin artık ömrünü tamamladığını iddia ederek “Türk tipi milli başkanlık sistemi” istedi. Genel Kurul, Başkanve

Meclis Genel Kurulu’nda, Cumhurbaşkanlığı bütçesi üzerinde konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Haydar Ali Yıldız, Türkiye’de parlamenter sistemin artık ömrünü tamamladığını iddia ederek “Türk tipi milli başkanlık sistemi” istedi.

Genel Kurul, Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığında saat 11.00’de toplandı.

Genel Kurul’da, Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Başbakanlık,  Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı, Yargıtay, Danıştay, Anayasa Mahkemesi’nin bütçeleri görüşülüyor.

Cumhurbaşkanlığı bütçesi üzerinde konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Haydar Ali Yıldız yeni anayasaya ve başkanlık sistemi tartışmalarına işaret ederek şöyle dedi:

“Türkiye’de parlamenter sistem artık ömrünü tamamlamış defalarca darbelere, krizlere, koalisyonlara sebep olmuştur.

10 Ağustos 2014 tarihinde Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesiyle birlikte aslında sistem resen ve filen başkanlık sistemine geçmiştir. Yapılacak olan mevcut durumun başkanlık sistemi olarak anayasal çerçevesini belirlemek olacaktır. Halk tarafından seçilmiş bir başkan etrafında bütünleşme ve birliği sağlamak daha kolay olacaktır. Yapılması gereken bu milletin medeniyet değerlerini, geleneğini, tarihini taşıyacak Türk tipi milli başkanlık sistemini medeniyetimiz kokan, tarihimiz kokan, millet kokan yerli ve milli bir anayasayı da ihdas etmektir.”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.