ankahaber

CHP AK Parti Kongresini Kuzey Kore'ye Benzetti

Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, “Batı,  yollarımızı köprülerimizi kıskanıyor mu bilemem ama AKP kongresindeki tek sesliliği görünce Kuzey Kore yönetimi, ‘Biz bile bu kadarını zor başardık’ diye kesin kıskanmıştır” dedi. Cankurtaran,

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, “Batı,  yollarımızı köprülerimizi kıskanıyor mu bilemem ama AKP kongresindeki tek sesliliği görünce Kuzey Kore yönetimi, ‘Biz bile bu kadarını zor başardık’ diye kesin kıskanmıştır” dedi.

Cankurtaran, yaptığı açıklamada, AK Parti kongresinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının ayakta dinlenmesini değerlendirdi. Cankurtaran, şunları kaydetti: 

“Batı, Erdoğan’ın birkaç gün önce dediği gibi metromuzdan, yollarımızdan köprülerimizden dolayı kıskanıyor mudur bilemem. Çünkü birçoğu bunları 100 yıl önce tamamlamış zaten. Ancak dün AKP kongresindeki manzaralar ve söylemler kesinlikle birilerini çok kıskandırmıştır. Özellikle Kuzey Kore yönetimi AKP kongresindeki tek sesliliği, üyelerinin ‘hazır ol’da ve ayakta Erdoğan’ın mesajını dinlemesini görünce  ‘Biz bile bu kadarını zor başardık’ diye kesin kıskanmıştır.”

Kongrede Divan Başkanlığı yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın “AK Parti, Tayyip’in partisidir” sözlerine de değinerek, “AKP, Tayyip’in partisi olabilir ancak Türkiye Tayyip’in mülkü değildir.  Erdoğan’ın ‘İster kabul edilsin ister edilmesin, Türkiye’nin yönetim sistemi bu anlamda değişmiştir’ demesiyle rejim değişmez. Konumu ne olursa olsun herkes kanunlara ve Anayasa’ya saygı duymalıdır” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.