ankahaber

CHP'li Engin: "Öğretmenlerimize Hak Ettikleri Değer Verilmeli"

Politika

CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, 24 Kasım Öğretmenler Günü hakkında TBMM Genel Kurulunda konuştu . Engin, "Ülkemizin en önemli sorununun eğitim sistemimizdeki yaşanan sorunlardır." dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, 24 Kasım Öğretmenler Günü hakkında TBMM Genel Kurulunda konuştu . Engin, "Ülkemizin en önemli sorununun eğitim sistemimizdeki yaşanan sorunlardır." dedi. 
 
Konuşmasına Başöğretmenimiz GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ü saygıyla anarak başlayan CHP'li Engin “Eğitim sistemimizdeki sorunlar bugün ülkemizin en önemli sorunu. Çocuklarımız, gençlerimiz kaliteli bir eğitim alamıyorlar, öğretmenlerimiz ise gönülden bağlı oldukları mesleği icra edebilmek için yıllarca eğitim alıyorlar ama mezun olunca iş bulamıyorlar, atama bekliyorlar. Atamalar yapılsa bile zar zor geçinebiliyorlar ya da haksız bir şekilde görevden alınabiliyorlar. Bu sorunlar öncelikli olarak hep birlikte çözmemiz gereken sorunlar” dedi.

“Başta ilk öğretmenlerim olan annem Meral Engin ve babam Fazıl Mümtaz Engin’in, ilkokul öğretmenlerim sevgili Samim Ardıçoğlu ve sevgili Mustafa Kaymal’ın ve tüm öğretmenlerimizin ellerinden öpüyorum, bizlere emekleri için yürekten teşekkür ediyorum.
Öğretmenlerimize hak ettikleri değerin verilmesi dileğiyle, tüm öğretmenlerimize saygılarımı iletiyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.