ankahaber

CHP’den ‘Sel’ Sorusu

Politika

​​​​​​​CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, büyükşehirlerde gerçekleşen sel ve taşkın benzeri olayları önleyici kısa ve uzun vadeli planlama yapılıp yapılmadığını sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, büyükşehirlerde gerçekleşen sel ve taşkın benzeri olayları önleyici kısa ve uzun vadeli planlama yapılıp yapılmadığını sordu.

Tanrıkulu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

“Ülkemizin en gelişmiş şehirlerinden olan İstanbul’un sel ve taşkına sebep olan yer altı sorunu var mıdır? Sel ve taşkın gibi oluşabilecek afetlere karşı önleyici çalışmalar var mıdır? Büyükşehirlerde gerçekleşen sel ve taşkın benzeri olayları önleyici kısa ve uzun vadeli planlama yapılmış mıdır? İstanbul’un en işlek caddelerinden biri olan Vatan Caddesinde geçtiğimiz gün oluşan sel olayının nedenleri ve önleyici tedbirlerin gerçekleştirilmesi için çalışma yapılmış mıdır? İstanbul’un yoğun yağış aldığı dönemlerde benzer sorunları yaşamasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ihmal ve kusuru var mıdır?”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.