ankahaber

Cumhurbaşkanı Erdoğan Milletvekilleri İle Buluştu: MHP İle Seçim İttifakı Kurulacak

Politika

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milletvekilleri ile yaptığı istişare toplantılarına devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milletvekilleri ile yaptığı istişare toplantılarına devam ediyor.

Erdoğan’ın, milletvekilleri ile yaptığı istişare toplantısının üçüncüsü bugün parti genel merkezinde gerçekleşti. 21 ilin milletvekili ile yapılan kahvaltılı toplantıda, Meclis çalışmaları, bölge sorunları ve MHP ile yapılması planlanan seçim ittifakı konuşuldu.

ANKA’nın edindiği bilgilere göre, toplantıda 24 milletvekili söz istedi, 13 milletvekili konuştu. Toplantıda MHP ile ilgili yapılması planlanan “seçim ittifakı” ile ilgili komisyon kurulmasına karar verildiği, bu komisyonun ise sadece ittifak ile çalışacağı kaydedildi. Verilen bilgiye göre AK Parti haftaya MHP’den seçim ittifakı komisyonu için üye isteyecek. Seçim ittifakı çalışmaları anayasa çalışmaları gibi yürütülecek.

MHP İLE MUTABAKATI ZEDELEMEYİN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Partili milletvekilleri ile buluşmasında MHP’ye karşı uyararak, “MHP ile olan milli mutabakatı zedeleyecek beyanlardan kaçının. MHP’yi üzmeyelim” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Partili milletvekilleri ile başlayan “istişare toplantısının” üçüncüsü parti genel merkezinde gerçekleştirdi. Toplantıya, Ağrı, Balıkesir, Bayburt, Çanakkale, Çankırı, Corum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Eskişehir, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Malatya, Mersin, Muş, Osmaniye ve Trabzon illerinden milletvekilleri katıldı.

ANKA’nın edindiği bilgilere göre, toplantıda ilk sözü Cumhurbaşkanı Erdoğan aldı. Erdoğan’ın, yaklaşık 10 dakikalık konuşmasında, MHP ile yapılması planlanan seçim ittifakını, kongre çalışmalarını ve Meclis çalışmalarını değerlendirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmeyi anımsatan Erdoğan, milletvekillerine bundan sonra sürecin nasıl işleyeceği, çalışmaların nasıl yürütüleceğine ilişkin bilgi verdiği öğrenildi. Erdoğan’ın seçim ittifakı ile ilgili AK Parti ve MHP’li milletvekillerinden oluşacak bir komisyon kurulacağı ve bu çalışmaların anayasa da olduğu gibi yürütüleceğini anlattığı kaydedildi. Ancak takvimin nasıl işleyeceği konusunun ise daha sonra belirleneceğini söylediği bildirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, MHP konusunda parti yönetimi ve milletvekillerini de uyararak, “MHP ve Genel Başkanı, Cumhurbaşkanlığı seçim sistemine ilişkin birlikte hareket etme ve bizi destekleyeceklerini açıkladılar. Dün de biliyorsunuz Sayın Bahçeli ile bir görüşme gerçekleştirdik. İttifak ile ilgili yasal düzenlemeyi iki parti birlikte yürütecek. Ancak bu süreçte MHP ile olan mutabakatı zedeleyecek beyanlardan kaçınmanızı istiyorum. Sayın Bahçeli de bu konuda çok dikkatli bir politika yürütüyor. Biz de bu politikaya uyalım. MHP’yi üzmeyelim” dediği öğrenildi.

İTTİFAK SAHAYA OLUMLU YANSIDI

Toplantıda söz alan bazı milletvekilleri özellikle İç Anadolu illerine mensup milletvekillerinin Erdoğan’a, MHP’nin başlattığı ittifak açıklamalarının sahalara olumlu yansıdığı bilgisini verdiği belirtildi. Erdoğan’da, “Çok iyi, diğer bölgelere de yansır” şeklinde karşılık verdiği söylendi.

MİLLETVEKİLLERİNE GENEL KURUL’A KATILIN UYARISI

Toplantıda söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Eltaş’ta, zaman zaman Genel Kurul’a milletvekillerinin katılmadığı eleştirisini getirdiği, Erdoğan’ın da milletvekillerinin bu hassasiyeti göstermelerini istediği belirtildi.

Toplantıya üç milletvekilinin mazeret bildirerek katılmadığı, bu milletvekilleri arasında Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu’nun da bulunduğu kaydedildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.