ankahaber

Davutoğlu, Merkel İle AB Zirvesini Değerlendirdi.

Politika

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Alman mevkidaşı Angela Merkel ile görüştü. Görüşmede, Belçika’daki terör saldırısı ile 18 Mart’taki Türkiye-AB Zirvesi’ndeki anlaşma gündeme geldi. Başbakanlık Kaynaklarından alınan bilgide, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Almanya Baş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Alman mevkidaşı Angela Merkel ile görüştü. Görüşmede, Belçika’daki terör saldırısı ile 18 Mart’taki Türkiye-AB Zirvesi’ndeki anlaşma gündeme geldi.

Başbakanlık Kaynaklarından alınan bilgide, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bir telefon görüşmesi yaptı.

Mevkidaşlar, Türkiye ve Belçika'da meydana gelen terör saldırılarını bir kez daha kınarken, terörizmle mücadeleyi işbirliği içerisinde kararlılıkla sürdürmenin önemine değindi.

18 Mart'ta Brüksel'de gerçekleştirilen Türkiye-AB Zirvesi'nde sağlanan anlaşma kapsamında devam eden göç alanındaki işbirliğinin de değerlendirildiği görüşmede, iki Başbakan, gerek düzensiz göçün ortaya koyduğu tehditlerin bertaraf edilmesi, gerek savaştan kaçan masum insanların hayatlarını kaybetmesinin önüne geçilmesi bağlamında anlaşmanın büyük bir fırsat ortaya koyduğunu dile getirdi ve tüm tarafların işbirliğini dayanışma ruhu içerisinde sürdürmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.