ankahaber

Emekliler, Kovulan İşçiler Kılıçdaroğlu'ndan Randevu Bekliyor!

Politika

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun randevu vermediği, aralarında emekli sendikaları ve CHP'li belediyelerden kovulan işçilerin de yeraldığı kişi ve sivil toplum kuruluşları hala CHP genel merkezinden randevu bekliyor.

ANKARA(ANKA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun randevu vermediği, aralarında emekli sendikaları ve CHP'li belediyelerden kovulan işçilerin de yeraldığı kişi ve sivil toplum kuruluşları hala CHP genel merkezinden randevu bekliyor.


Alman vakfıyla ortak çalışmalar yapan STK temsilcilerine randevu verme bir yana, parti eyleminde konuşturan CHP Lideri'nin yıllar önce randevu vermediği işçilerin parti genel merkezi önündeki eylemleri belleklerde tazeliğini koruyor. 

Partinin kadın görevlileriyle bazı Alman vakıflarıyla ortak çalışmaları bulunan Hacer Foggo'nun Et ve Süt Kurumu eyleminin başarısı tartışılıyor. Konu sosyal medyada gündem olurken bazı sosyal medya kullanıcıları Et Süt Kurumu'nun kapısını dikenli tellerle kaplayıp, dikenli sopa koyarak eylemcilere ağır bir cevap verdiğini savunurken, kurum çalışanları dikenli tellerin uzun süredir kapıda bulunduğunu, sopadan ise haberleri olmadığını savundular.

Eylem CHP genel merkezinde de tartışmalara neden oldu. Bazı partililer, Et Süt Kurumu'nun kapısının dikenli tellerle kaplanmasının CHP'ye hakaret olduğunu savunarak olayın üzerine gidilmesini istediler.

-CHP LİDERİNİN RANDEVU VERMEDİKLERİ


Eylemin bir başka yankısını da daha önce CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan randevu isteyen ancak alamayan kişi ve toplulukların randevularını tazeleyip tazelemeyecekleri sorusu oluşturdu.

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, emeklilerin sorunlarını konuşmak için randevu talep eden Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Emekliler Birliği Sendikası'na randevu vermek yerine emeklilerle ilgili afiş yollamıştı.

Üzerinden yıllar geçen olayda Emekliler Birliği Sendikası Genel Başkanı İsrafil Odabaş, iktidara talip olan bir partiyi yerinde ziyaret etmek, emeklilerin sorunlarını konuşmak için randevu talep ettiklerini, ancak alamadıklarını belirtmişti.

Emekliler Birliği Sendikası Genel Başkanı Odabaş, "Kemal Kılıçdaroğlu, 8 Haziran'da partisinin grup toplantısında, emeklilerin akıl tutulması yaşadığını ifade ederek, 'gelecek seçimde de AKP'ye oy verirseniz iki elim yakanızda olacaktır' demişti. Biz de bizim aklımızın yerinde olduğunu her şeye vakıf olduğumuzu göstermek için randevu talep ettik. Emeklilere, CHP, parti programında ne kadar yer veriyor yerinde görmek istedik. Kılıçdaroğlu, randevu vermek yerine afiş gönderdi" şeklinde konuşmuştu.

Emekliler olarak, ülkeye hizmetlerinin çok olduğunu dile getiren Odabaş, "Kılıçdaroğlu'yla yüz yüze konuşup hem tebrik etmek hem de emeklilerin sorunlarını konuşmak istedik ama kendisi bize randevu vermek yerine afiş yolladı. Bizim aklımız yerindedir. Bu tutumundan dolayı emeklilerden özür dilemesini bekliyoruz" demişti.

Emekliler sendikası hala randevu bekliyor.

-KOVULAN İŞÇİLERE RANDEVU VERMEDİ

Randevu alamadığı gerekçesiyle Et ve Süt Kurumu'nu basan Kılıçdaroğlu, "CHP’li belediyelerden haksız yere kovulan her işçi beni bulacak” sözüne rağmen işçilerin randevusunu kabul etmedi.

Lider Kılıçdaroğlu, "Kazandığımız bir belediyede, belediye başkanı haksız yere bir işçinin işine son verirse gelecek beni bulacak" demişti ama işten çıkarılan işçilere 2 gün boyunca randevu vermedi.

Kılıçdaroğlu'nun, partisi İstanbul Belediye Başkanlığını kazandıktan sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) çıkarılan ve CHP Genel Merkezi'ne gelen 4 işçiye 2 gün boyunca randevu vermediği bildirildi.

İBB'den çıkarılan 13 bin 312 kişi adına Samet Bulutcu, Ömer Çevik, Mustafa Hakan Tüter ve Birol Durmuş, CHP Genel Merkezi'ne gitti ve Kılıçdaroğlu'yla görüşmek için randevu talep etti. CHP Genel Merkezi, mağdur işçilere randevu vermedi. Bulutcu, Çevik, Tüter ve Durmuş, bir süre sonra yeniden CHP Genel Merkezi'ne geldi ve Kılıçdaroğlu'ndan yeniden randevu talep etti. CHP Genel Merkezi, işçilere yeniden randevu vermedi.
Basına konuşan mağdur işçiler, Kılıçdaroğlu'nun 18 Aralık 2018'de açıklama yaptığı ve "Bütün işçilere namus sözü ve garanti veriyorum. Kazandığımız bir belediyede, belediye başkanı haksız yere bir işçinin işine son verirse gelecek beni bulacak" dediği gerekçesiyle CHP Genel Merkezi'ne geldiklerini ancak iki gün boyunca Kılıçdaroğlu'yla görüştürülmediğini açıkladı.

CHP genel merkezinin yüzlerine kapandığı işçiler şu açıklamaları yaptılar:

Samet Bulutcu: Kemal Bey verdiği namus sözünü tutmadığı gibi bize randevu verip dinlemedi bile. Üzülerek söylüyorum ki Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun bizim nezdimizde güvenirliği kalmamıştır.

Ömer Çevik: 13 yıldır İSPARK A.Ş'de çalışmaktayım. Hiçbir gerekçe göstermeden tazminatsız işten çıkartıldım. Hakkımı aramak için CHP Genel Merkezi'ne geldim fakat Kemal Bey bizi dinlemedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden başka kadrolara yer açmak için kovuldukları öne sürülen işçiler CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan hala randevu bekliyor.

-KENDİ BELEDİYE BAŞKANLARINA RANDEVU VERMEDİ

Karşıyaka Belediyesi’ne ait bir arsa payını çok düşük bedelle Cengiz İnşaat’a satan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay hakkında soruşturma başlatmıştı. Soruşturmayla ilgili apar topar Ankara’ya giden Cemil Tugay’a CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu randevu vermemişti. Karşıyaka Belediye Başkanı durumu anlatmak için hala CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yanıt bekliyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.