ankahaber

"Türkiye Kırım Tatarlarının Hak ve Hürriyetlerini Koruyacak"

Politika

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç Kırım Tatar Taburu hakkında açıklamalarda bulundu. Bilgiç, “Türkiye, Kırım’ın yasadışı ilhakını tanımamıştır ve tanımayacaktır. Kırım Tatarlarının hak ve hürriyetlerinin korunması yönündeki çabalarını da kararlılık

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç Kırım Tatar Taburu hakkında açıklamalarda bulundu. Bilgiç, “Türkiye, Kırım’ın yasadışı ilhakını tanımamıştır ve tanımayacaktır. Kırım Tatarlarının hak ve hürriyetlerinin korunması yönündeki çabalarını da kararlılıkla sürdürecektir” şeklinde konuştu.

Bazı basın ve yayın organlarında yer alan, “Kırım Tatar Taburu”, “Noman Çelebicihan Taburu” gibi adlarla anılan, Ukrayna’nın Herson vilayetinde oluşturulacağı belirtilen gönüllü birliklere Türkiye’nin destek verdiği veya vereceği yolundaki iddiaların gerçek dışı olduğunu belirten Bilgiç, “Bu asılsız iddialar üzerine Rus tarafınca yapılan ‘Rusya’nın bir kez daha sırtından vurulduğu’ yönündeki açıklamalar ise, son dönemde ülkemize karşı yürütülen kara propagandanın devamı niteliğindedir” dedi.

Bilgiç, ayrıca “Türkiye, Kırım’ın yasadışı ilhakını tanımamıştır ve tanımayacaktır. Kırım Tatarlarının hak ve hürriyetlerinin korunması yönündeki çabalarını da kararlılıkla sürdürecektir” diye konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.