ankahaber

Balın Şekerlenmesinden Korkulmamalı

Sağlık

Bozulmadan kendini yüzlerce yıl muhafaza edebilen bal, kendisini korumak için şekerlenerek sertleşiyor. Honeyci'nin kurucusu Ahmet Bağran Aksoy, gerçek balın şekerleneceğini ve şekerlenen balın kendisini koruyabilmek için kristalize olduğunu belirtti.

Bozulmadan kendini yüzlerce yıl muhafaza edebilen bal, kendisini korumak için şekerlenerek sertleşiyor. Honeyci'nin kurucusu Ahmet Bağran Aksoy, gerçek balın şekerleneceğini ve şekerlenen balın kendisini koruyabilmek için kristalize olduğunu belirtti.

Bal kendini korumak için belli bir zaman sonunda şekerlenir. Halk arasında ise şekerlenen balın bozulmuş olacağı söyleniyor. Honeyci’nin kurucusu Ahmet Bağran Aksoy ise gerçek balın şekerleneceğini ve şekerlenen balın kendisini koruyabilmek için kristalize olduğunu ve balı eski haline getirebilmek için tek yöntemin 45 dereceyi geçmemek şartıyla benmari usulü eritmek olduğunu söyledi.

Ayrıca Aksoy, balın yüksek sıcaklıklara maruz kalırsa aromasını enzimlerini ve besleyici değerlerini kaybedeceğini bu sebeple termometreyle sıcaklığının kontrol edilmesi gerektiğini ifade ederek glikoz şurubu ve esans eklenerek yapılan sahte balın kristalize olmadığını söylerken Avrupa ülkelerinde kristalize bal kullanımının çok yaygın olduğunu belirtti.
 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.