Balığın en bol, bazı balık çeşitlerinin en lezzetli olduğu dönemdeyiz. Dr. Buğra Buyrukçu bu dönemde haftada en az iki kez balık tüketilmesini önerdi, “Ancak her balığı değil. Balıkların şahı hamsi, hamsiden şaşmayın” dedi.
En İyi Balık Sıralamasında Bir Numara
Kırmızı ve beyaz etten daha sağlıklı olan balığın mevsim itibariyle en bol, bazı balık çeşitlerinin en lezzetli zamanı olduğunu hatırlatan Buğra Buyrukçu, şöyle devam etti:
“Bu dönemde düzenli balık tüketmek kadar, tükettiğimiz balığın cinsine de dikkat etmek gerekir. Omega-3’ü en iyi aldığımız balıkların bir sıralamasını yapacak olursak, hamsiyi ilk sıraya koyabiliriz. Hamsi balıkların şahıdır ve açık ara öndedir. Haftada 2-3 kez yediğimizde ve çocuklarımıza yedirdiğimizde sağlıklı bir bağışıklık sisteminin sağlanması dahil sayısız yarar sağlamış oluruz.”
Bu Balık Çeşitlerine Dikkat !
Diğer yandan dip balıklara ağır metallerin bulaştığının altını çizen Dr. Buyrukçu, “Kalkan, mezgit, kefal, levrek, lüfer ve barbunya gibi dip balıklara dikkat edilmesini öneriyor, hele hele bunların kızartılarak tüketilmesinin zararlı olduğunu hatırlatmak istiyorum. Hamsi, istavrit, uskumru, palamut gibi yüzey balıklarının tüketilmesi, ağır metal riskini en aza indirecektir” dedi.