Karabiber Çayının faydalarını saymakla bitiremeyen Dr. Fevzi Özgönül ,karabiber çayının antioksidan ve serbest radikalleri azalttığını ,nezle, soğuk algınlığı, öksürük, solunum sıkıntısı ve ateş semptomlarında da rahatlama sağladığını belirtti.
Dr. Fevzi Özgönül, "Zencefilin %3’ünü uçucu yağlar oluşturur ve tadını phenylpropanoid
Karanfilin çok etkili bir antioksidan özelliğinin olması kanserden, solunum yolları hastalıklarına, saçlardan, tırnaklara kadar çok geniş bir alanda sağlığımızı korumak için hizmet ettiğini belirten Dr.Fevzi Özgönül, 'Diş ağrımız varsa karanfil bize bu konuda da yardımcı olur.'dedi.
Tarçın ise glukoz emilimini yavaşlatan sindirim enzimlerini destekleyen bir yapıya sahiptir.Bu nedenle tarçın, insülinin etkinliğini 20 kat arttırabilir. Kullanıldığında
Bu çayı akşam yemeğinden önce her gün içebilirsiniz ancak karabibere karşı hassasiyeti olanların bu çayı tüketmelerini önermiyorum." dedi.
Peki Karabiber Çayı Nasıl Hazırlanılır ?
6 adet tane karabiber
2 adet karanfil
1 diş sarımsak
1 çubuk tarçın
1 çay kaşığı taze zencefil rendesi veya ½ çay kaşığı toz zencefil
dilerseniz ½ çay kaşığı bal
2-3 damla limon suyu
Hepsini bir demliğe koyup 20 dakika kaynar su ile demledikten sonra içebilirsiniz.