ankahaber

Kışın Vazgeçilmezi Olmaya Aday Şifalı Karışım

Sağlık

Sağlığımızı korumak ve hastalıklara savaş açmak söz konusu olunca, doğa sınırsız kaynaklarını bize cömertçe sunuyor. Yaban turpuyla hazırlanan şifalı tarif hafızayı güçlendirmeden kilo yakımına, yorgunluktan ağrılara kadar pek çok şikayetin giderilmesine yardımcı oluyor.

Sağlığımızı korumak ve hastalıklara savaş açmak söz konusu olunca, doğa sınırsız kaynaklarını bize cömertçe sunuyor. Yaban turpuyla hazırlanan şifalı tarif hafızayı güçlendirmeden kilo yakımına, yorgunluktan ağrılara kadar pek çok şikayetin giderilmesine yardımcı oluyor.

Limon, zencefil, tarçın ve balı farklı şekillerde karıştırarak kış boyunca oldukça sık kullanırız. Bu karışımın etkisini artıran farklı bir bitki ile sizleri tanıştıralım, Yaban turpu. Yaban turpuyla hazırlanan şifalı tarif hafızayı güçlendirmeden kilo yakımına, yorgunluktan ağrılara kadar pek çok şikayetin giderilmesinde yardımcı rol üstleniyor.



Yaban Turpuyla Tanışın

Bu tarifin can alıcı noktası, içindeki zencefil, limon, tarçın ve bala eşlik eden yaban turpu. Ana vatanı Amerika olsa da ülkemizde de yetişen yaban turpu, içinde bolca C vitamini, magnezyum ve kalsiyum bulunduruyor. Şekli uzunca ve taze zencefili andıran bu bitki, kış mevsimi boyunca tezgahlarda bulunabiliyor. Tazesini bulamayanlar ise, güvendikleri bir aktardan toz halinde satın alabilirler.

İşte şifalı bitki karışımının tarifi:

Malzemeler

• 125 gram yaban turpu
• 2 santimetre boyunda bir parça taze zencefil
• 4 limon
• 3 yemek kaşığı bal
• 2 yemek kaşığı toz tarçın

Yapılışı
  • Yaban turpunu üzerindeki kabuğu incecik bir şekilde aldıktan sonra küçük parçalar halinde blendera koyun.
  • Üzerine taze zencefil parçasını da ekleyin ve 1 dakikayı geçmeyecek kadar kısa bir süre blenderdan geçirin.
  • Ardından limonların suyunu sıkın ve blenderdaki turp-zencefil karışımının üzerine ekleyin, blenderı 2-3 dakika çalıştırın.
  • Blenderdaki karışımı bir kavanoza alın ve son olarak içine bal ve toz tarçını ekleyin.
  • Bir kaşık yardımıyla iyice karıştırdıktan sonra karışımınız hazır.



Kullanım önerisi

Kavanozdaki karışımı bitene kadar günde iki kez bir yemek kaşığı kadar kullanın. Yemeklerden önce ya da spor yapıyorsanız spordan sonra kullanmanız etkisini daha hızlı görmenizi sağlayacaktır. Karışımı 3 hafta boyunca düzenli olarak kullandıktan sonra 1 hafta kadar ara verin. Ardından ihtiyaç duyarsanız yeniden başlayabilirsiniz.

Doğal karışımlar herkesin bünyesinde farklı etki gösterebileceğinden, özellikle ciddi bir rahatsızlığınız varsa, bu karışımı doktora danıştıktan sonra kullanın.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.