ankahaber

A Milli Kadın Basketbol Takımımız Slovenya’ya Mağlup Oldu

Spor

2019 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda mücadele eden A Milli Kadın Takımımız Slovenya’ya 62-55’lik skorla yenilerek ikinci maçında da sahadan mağlubiyet ile ayrıldı. 

2019 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda mücadele eden A Milli Kadın Takımımız Slovenya’ya 62-55’lik skorla yenilerek ikinci maçında da sahadan mağlubiyet ile ayrıldı. 

Letonya ve Sırbistan’ın ortaklaşa düzenlediği 2019 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda mücadele eden A Milli Kadın Takımımız, ikinci maçında Slovenya’ya 62-55’lik skorla mağlup oldu.

Düşük tempoda başlayan mücadelenin ilk dört dakikası 4-4 eşitlikle geçildi. Hücumlarda Olcay Çakır Turgut ve Işıl Alben ikilisiyle skor üreten A Milli Kadın Takımımız, Stokes’un da turnikesiyle 12-9 öne geçti. İlk çeyrek, 14-14 eşitlikle tamamlandı. İkinci çeyrekte dış atışlara yönelen Slovenya, hücum ribauntlarından yakaladığı ikinci şans sayılarıyla 18. dakikada farkı 8 sayıya çıkarttı (28-20). Mola alan millilerimiz, Işıl Alben’in sayılarıyla hücumda skor üretirken, mücadelenin ilk yarısını Slovenya 30-29 önde kapattı.

Üçüncü periyoda etkili başlayan ve Olcay ve Stokes ikilisiyle skor üreten A Milli Kadın Takımımız, Cansu’nun da üç sayılık isabetiyle farkı 5 sayıya çıkardı. (37-32). Hücumları Stokes ile değerlendiren Ay-yıldızlılarımız, 25. dakikada skoru 44-37’ye getirdi. Üçüncü periyodun son dakikalarında etkili olan Slovenya farkı 1 sayıya indirdi. Millilerimiz üçüncü periyodu 47-46 önde tamamladı. Dördüncü periyotta pota altında Evans ile turnike basket bulan Slovenya, skorda da dengeyi yakaladı (48-48). Son bölümde skor avantajını eline alan Slovenya, maçtan da 62-55’lik skorla galip ayrıldı.

Millilerimiz, C Grubu’ndaki üçüncü maçında 30 Haziran Pazar günü TSİ 17:00’de Macaristan ile karşılaşacak.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.