ankahaber

Fenerbahçe, AXA Sigorta Kupa Voley’de Finalde

Spor

Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımı, Malatya Merkez Spor Salonu’nun ev sahipliğinde düzenlenen AXA Sigorta Kupa Voley yarı finalinde Halkbank'ı 3-1 mağlup ederek finalde Galatasaray'ın rakibi oldu. 

Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımı, Malatya Merkez Spor Salonu’nun ev sahipliğinde düzenlenen AXA Sigorta Kupa Voley yarı finalinde Halkbank'ı 3-1 mağlup ederek finalde Galatasaray'ın rakibi oldu. 

Karşılaşmanın ilk seti karşılıklı sayılar ile başlarken Halkbank, Fenerbahçe karşısında teknik molaya 12-9 önde girdi. Sete Luburic ve Burutay’la ağırlığını koymaya çalışan Halkbank’ı, Kevin Klinkenberg ve Oğuzhan Karasu’yla durduran Fenerbahçe farkı 3’e indirsede ilk seti Halkbank 25-19 kazandı.

Mücadelenin ikinci setine Luburic ve Sket’le hızlı başlayan taraf Halkbank'a Emre Batur ve Klinkenberg’le dur diyen Fenerbahçe  farkı 2 sayıya indirdi(8-6). Setteki teknik molaya ilk sette olduğu gibi önde giren taraf 12-8’lik skorla Halkbank oldu. Moladan 2-0’lık seriyle dönen Fenerbahçe, skoru 12-10’a getirse de, Halkbank, Michele ve Burutay’la farkı 4 sayıya çıkardı(16-12).Bu skor karşısında Fenerbahçe mola alırken, molanın ardından hem hücumda hem de savunmada harika işler yapan Fenerbahçe maça denge getirdi(21-21) Fenerbahçe harika bir geri dönüşe imza attığı seti 23-25 kazanarak maça denge getirdi.1-1

Halkbank, üçüncü sete 4-0’lık seriyle iyi bir başlangıç yaptı. Halkbank, Burutay ve Luburic’le 6-2’lik üstünlüğü yakalasa da Fenerbahçe; hem rakibin servis hatalarıyla hem de Emre Batur’un etkili oyunuyla skoru eşitlik getirdi.(7-7). Teknik molaya 11-12’lik skorla önde giren taraf bu sefer Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımı olsa da, moladan sayıyla dönen Halkbank oldu(12-12). Setin son bölümü büyük bir çekişmeye sahne olurken, 26-28’lik skorla galip ayrılan taraf Fenerbahçe oldu ve karşılaşmada 2-1 öne geçti.

Hidalgo ve Kemal Kayhan’ın karşılıklı sayılarıyla başlayan dördüncü sette Emre Batur ve Hidalgo’nun etkili oyunuyla sayılar bulmaya devam eden Fenerbahçe, 4-7’lik üstünlüğü yakaladı. Üstünlüğünü devam ettiren Fenerbahçe, teknik molaya da 9-12 önde girdi. Halkbank, her ne kadar mola dönüşünde Luburic’le farkı eritmeye çalışsa da Fenerbahçe, Ter Maat’la skor üstünlüğünü korudu(15-18).  Setin son bölümü büyük bir çekişmeye sahne olurken Fenerbahçe, seti 24-26, maçı da 3-1 kazanarak adını finale yazdırdı ve Finalde Galatasaray'ın rakibi oldu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.