ankahaber

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı Finalde

Spor

Fenerbahçe, Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi Play-Off Yarı Final Serisinde karşılaştığı Hatay Büyükşehir Belediyesi’ni serinin üçüncü maçında 77-74 mağlup ederek seride durumu 3-0 yaparak adını finale yazdırdı.

Fenerbahçe, Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi Play-Off Yarı Final Serisinde karşılaştığı Hatay Büyükşehir Belediyesi’ni serinin üçüncü maçında 77-74 mağlup ederek seride durumu 3-0 yaparak adını finale yazdırdı.



Fenerbahçe kadın Basketbol Takımı yarı final serisinin ilk 2 maçında deplasmanda mağlup ettiği Hatay Büyükşehir Belediyesi’yle serinin üçüncü maçında Metro Enerji Salonu’nda karşılaştı. Rakibini 77-74 mağlup eden Fenerbahçe finale yükseldi.

İlk periyodun ilk sayıları 1 buçuk dakika sonra konuk ekibin 5-0’lık serisiyle geldi. Birsel, Vaughn ve Verameyenka ile skoru eşitleyen Fenerbahçe, Ayşe’nin üçlüğüyle de 12-11 öne geçmeyi başardı.  Karşılıklı sayılarla geçen ilk periyot 20-20 eşitlikle tamamlandı.

İkinci periyotta Snytsina ve Ayşe’nin karşılıklı basketleriyle süren oyunda skor avantajı sürekli el değiştirirken iki ekipde bu periyotta da eşitliği bozamadı ve soyunma odasına 34-34’lük eşitlikle gidildi.

Kelsey Plum ile Abdelkader’in karşılıklı üçlükleriyle başlayan ikinci yarıda Verameyenka ve Plum’ın basketleri farkı 6 sayıya çıktı. Mitchell’in üçlüğüyle süren oyunda Vaughn farkın kapanmasına izin vermedi: 45-40. İlerleyen bölümde skor avantajını kaybeden Fenerbahçe, üçüncü periyodu rakibi karşısında 52-56 geride tamamladı.

Dördüncü periyoda Birsel, Verameyenka ve Tuğçe’nin basketleriyle 5-0’lık seriyle başlayan Fenerbahçe, skoru 57-56’ya getirerek öne geçti. Savunmadaki basit hataların ardından yeniden 57-64 geriye düşen Potanın Kraliçeleri, Garnier Valerie’nin molasının ardından Vaughn ve Plum’ın sayılarıyla farkı 1 sayıya indirdi. Mola sonrası karşılıklı basketlerle süren oyunda Birsel'in üçlüğü skoru 73-69 öne geçen Fenerbahçe kalan bölümde de farkı koruyarak maçı 77-74 kazandı.

Takımımızın finaldeki rakibi; Yakın Doğu Üniversitesi-Çukurova Basketbol eşleşmesinden turu geçecek takım olacak. Yakın Doğu Üniversitesi seride 2-1 önde bulunuyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.