ankahaber

Şampiyonlar Ligi'nde Gol Rekoru

Spor

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde dün gece E,F,G,H gruplarında 8 karşılaşma oynandı. Şampiyonlar Liginde bir maçta en fazla gol atılma rekoru kırıldığı karşılaşmada Borussia Dortmund, Legia Varşova'yı 8-4 mağlup etti.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde dün gece E,F,G,H gruplarında 8 karşılaşma oynandı. Şampiyonlar Liginde bir maçta en fazla gol atılma rekoru kırıldığı karşılaşmada Borussia Dortmund, Legia Varşova'yı 8-4 mağlup etti.

Şampiyonlar Ligi F Grubu'nda dün gece Borussia Dortmund-Legia Varşova karşılaşmasında 12 gol vardı. Şampiyonlar Liginde bir maçta atılan 12 gol rekor olarak kayıtlara geçti. 12 golün atıldığı müsabakada Borussia Dortmund sahasında Legia Varşova'yı 8-4 yendi. Grubun diğer maçında ise Real Madrid deplasmanda rakibinin 10 kişi kaldığı mücadelede zorlansada 87. dakikada Benzama'nın attığı golle Sporting lizbon'u 2-1 yendi. 

E Grubu'nda Bayern Leverkusen deplasmanda CSKA Moskova ile 1-1 berabere kaldı. Grubun diğer maçında Monaco kendi sahasında Tottenham'ı 2-1 yendi. Bu sonuçlardan sonra puanını 11'e yükselten Monaco grup lideri olarak çıkmayı, Bayern Leverkusen ise Monaco'nun Tottenham'ıyenmesi sonucu 2. olarak gruptan çıkmayı garantiledi.

G Grubu'nda İngiltere temsilcisi Leicester City evinde Club Brugge takımını 2-1 yenerek ilk kez katıldığı turnuvada grup lideri olarak adını son 16 turuna yazdırdı. Grubun diğer maçında Danimarka ekibi Kopenhag sahasında Porto ile 0-0 berabere kaldı. Porto gruptan çıkmayı son maça bıraktı. Porto son maçını sahasında Leicester City ile oynayacak, Kopenhag ise  gruptan çıkma şansı olmayan Club Brugge ile deplasmanda karşılaşacak.

H Grubu'nda ise Juventus, deplasmanda Sevilla'yı 3-1 yenerek H Grubu'ndan çıkmayı garantilerken, grubun diğer maçında Olympique Lyon, deplasmanda Dinamo Zagreb'i 1-0 yenerek umudunu son maça taşıdı. Olympique Lyon, grubun son maçında kendi sahasında Sevilla'yı 2 farklı yenmek zorundabulunuyor.

DÜN GECE ALINAN SONUÇLAR

E Grubu:

CSKA Moskova (Rusya) - Bayer Leverkusen (Almanya): 1-1
Monaco (Fransa) - Tottenham (İngiltere): 2-1
F Grubu:
Sporting Lizbon (Portekiz) - Real Madrid (İspanya): 1-2
Borussia Dortmund (Almanya) - Legia Varşova (Polonya): 8-4
G Grubu:
Leicester City (İnglitere) - Club Brugge (Belçika): 2-1
Kopenhag (Danimarka) - Porto (Portekiz): 0-0
H Grubu:
Sevilla (İspanya) - Juventus (İtalya): 1-3
Dinamo Zagreb (Hırvatistan) - Olympique Lyon (Fransa): 0-1
 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.