ankahaber

2 Şubat 2016 Salı Gündemi

Türkiye

1- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır ile beraberindeki heyet, resmi temaslarda bulunmak üzere Atatürk Havalimanı'ndan Fransa’ya hareket edecek. (İstanbul/14.00) 2- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Tarımsal Yayımı Geliştir

1- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır ile beraberindeki heyet, resmi temaslarda bulunmak üzere Atatürk Havalimanı'ndan Fransa’ya hareket edecek.

(İstanbul/14.00)

2- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi (TAR-GEL) çalışanlarının mesleki ve özlük haklarının diğer personel ile eşitlenmesine ilişkin imza törenine katılacak. Bakan Çelik, daha sonra ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass'ı makamında kabul edecek. 

(Ankara/10.00/14.30)

3- HDP Meclis Grup Toplantısı yapılacak.

(TBMM/12.30)


DÜNYA-DİPLOMASİ


1- İtalya Dışişleri Bakanlığının ev sahipliğinde, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 20 ülkeden ve 3 uluslararası kuruluştan temsilcilerin katılımıyla DAEŞ karşıtı koalisyon toplantısı yapılacak.

(Roma)

2- Ramallah kentine İsrail'in uygulamaya başladığı giriş ve çıkış yasağının da katkı sağladığı, İsrail ile Filistinliler arasındaki gerginlikle ilgili gelişmeler izleniyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze) (Fotoğraflı-Görüntülü) 

3- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Hizbullah ve Suriye rejimi güçlerinin kuşatması altındaki Madaya ve Muaddamiyye beldelerindeki insani durum takip ediliyor.

(Şam/Halep) 

4- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü) 

5- Yemen'de, hükümet güçleri ve Husiler arasında devam eden çatışmalar ve gelişmeler takip ediliyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü) 

 

SPOR

1- Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek ve yarı final maçlarının kura çekimi, TFF'nin Riva'daki idari merkezinde bulunan Orhan Saka Salonu'nda yapılacak. 

(İstanbul/14.30)

2- Basketbol ULEB Avrupa Kupası'nda Trabzonspor Medical Park ile Pınar Karşıyaka karşı karşıya gelecek.

(Trabzon/19.00)

3- Hentbol Bayanlar Süper Lig 15. hafta erteleme maçında Ankara Yenimahalle Belediyespor ile İzmir Büyükşehir Belediyespor karşılaşacak.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.