ankahaber

21 Şubat 2016 Pazar Gündemi

Türkiye

YASAMA YÜRÜTME SİYASET 1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde şehit düşen Jandarma Astsubay Üstçavuş Hüseyin Gümüş'ün cenaze törenine katılacak.(Ordu/14.45) 2- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Zeytinburnu Belediyes

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde şehit düşen Jandarma Astsubay Üstçavuş Hüseyin Gümüş'ün cenaze törenine katılacak.

(Ordu/14.45)

2- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Zeytinburnu Belediyesi Mobil Buz Pisti'nin açılış törenine iştirak edecek ve Zeytinburnu Buz Hokeyi Takımı'nın Gümüş Patenler ile oynayacağı lig maçını izleyecek.

(İstanbul/14.00/14.30)

3- Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Nevşehir-Kapadokya Kültür ve Turizm Çalıştayı'na katılacak.

(Nevşehir/11.30)

4- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Valiliği ziyaret edecek, Devlet Su İşlerinin toplu temel atma merasimine iştirak edecek.

- Belediyeye, Öncüpınar mülteci kamplarına ve AK Parti İl Başkanlığına ziyarette bulunacak Eroğlu, koordinasyon toplantısına katılacak, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle toplantıda bir araya gelecek.

(Kilis/10.00-18.30)

5- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, havalimanını ve çevre yolu çalışmalarını inceleyecek, Valiliği, AK Parti İl Başkanlığını ve İl Emniyet Müdürlüğünü ziyaret edecek.

(Diyarbakır/11.30-17.00)

6- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Sabuncubeli Tüneli'nde inceleme yapacak, Salihli Kocayatak HES Projesi ile ilgili toplantıya ve partisinin Şehzadeler İlçe Danışma Meclisi toplantısına katılacak.

(Manisa/11.30/14.00/19.30)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Uluslararası Suriye Destek Grubu'nun, Suriye'deki çatışmaların durdurulması ve insani yardımların ulaştırılması kararı almasının ardından diplomasi trafiği ve ülkedeki iç gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/Washington/Moskova)

2- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Suriye rejim güçlerinin kuşatması altındaki bölgelerde insani durum izleniyor.

(Halep/İdlib/Şam)

3- Rus hava saldırıları nedeniyle Halep'in kuzeyindeki bölgelerden Türkiye sınırına göç eden Suriyelilerin durumu ile Tel Rıfat'ta, terör örgütü PYD'nin ilerleyişi ve muhaliflerle arasındaki çatışmalar takip ediliyor.

(Halep) 

4- İsrail ile Filistinliler arasındaki gerginlikle ilgili gelişmeler izleniyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze) 

5- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Erbil/Bağdat)

 

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Rescate Hotel'de "Terör Mağduru Bölgelere Yönelik Diyanet Hizmetleri"nin ele alındığı 32. İl Müftüleri İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıklayacak.

(Van/12.00)


SPOR

1- Hentbolda Avrupa mesaisi

- Kadınlar Challenge Kupası çeyrek final rövanş maçında Kastamonu Belediyespor, evinde Hollanda'nın Virto-Quintus takımıyla karşılaşacak.

- Erkekler Challenge Kupası son 16 turu rövanş maçında Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor, Rusya temsilcisi Saint Petersburg'u ağırlayacak.

(Kastamonu/Ankara/17.00)

2- Basketbolda FIAT Erkekler Türkiye Kupası Sekizli Final organizasyonu, Fenerbahçe ile Darüşşafaka Doğuş arasında TOFAŞ Spor Salonu'nda yapılacak final maçıyla sona erecek.

(Bursa/18.30)

3- Spor Toto Süper Lig'de 22. haftaya, Kayserispor-Gaziantepspor, Osmanlıspor-Mersin İdmanyurdu, Akhisar Belediyespor-Medipol Başakşehir, Galatasaray-Trabzonspor maçlarıyla devam edilecek.

(Kayseri/Ankara/13.00/Balıkesir/15.30/İstanbul/19.00)

4- Erkekler Voleybol 1. Lig'de 17. hafta maçları yapılacak.

5- Hentbolda Erkekler Süper Lig'de 17. hafta maçları yapılacak, Bayanlar Süper Lig'de ise 21. hafta 3 müsabakayla tamamlanacak.

6- PTT 1. Lig'de 22. haftaya, Vartaş Elazığspor-Alima Yeni Malatyaspor, Giresunspor-Şanlıurfaspor, 1461 Trabzon-Karşıyaka, Multigroup Alanyaspor-Altınordu müsabakalarıyla devam edilecek.

(Elazığ/Giresun/13.30/Trabzon/16.00/Antalya/18.30)

7- Spor Toto 2. Lig'de 23. hafta maçları yapılacak. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.