ankahaber

AGİT: Murat Sancak'a saldırı kabul edilemez

Türkiye

-Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Basın Özgürlüğü Temsilcisi Dunja Mijatovic, basın mensuplarına karşı şiddete yönelik güçlü kınamada bulunulmasının önemine dikkat çekti. BRÜKSEL (ANKA) - Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Basın Özgürl

-Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Basın Özgürlüğü Temsilcisi Dunja Mijatovic, basın mensuplarına karşı şiddete yönelik güçlü kınamada bulunulmasının önemine dikkat çekti.

BRÜKSEL (ANKA) - Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Basın Özgürlüğü Temsilcisi Dunja Mijatovic yazılı açıklamasında, Star Medya Grup Başkanı Murat Sancak’a yönelik saldırının kabul edilemez olduğunu ve acilen soruşturulması gerektiğini bildirdi.

Mijatoviç yazılı açkılamasında soruşturmanın şeffaf ve hızlı olmasını talep ederken saldırıyı gerçekleştirenlerin ve arkasında olabileceklerin adalete teslim edilmesini istedi.

-GAZETECİLERE ŞİDDETİN KINANMASI ÖNEMLİ-

Yazılı açıklamada önde gelen gazeteciler ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti dahil birçok sivil toplum katılımcısının yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in de saldırıyı kınadığı hatırlatıldı ve Mijatoviç’in “Gazetecilere karşı şiddet eylemlerinin kamu otoriteleri tarafından resmi olarak kınanması en üst derecede önemlidir, kınamalar topluma basın mensuplarına karşı şiddetin hoşgörüleşmeyeceğine yönelik net bir mesaj vermektedir” sözleri aktarıldı. (ANKA)

(ORH/ÖZK)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.