ankahaber

Ankara Başsavcılığından Şule Çet’in Hayatını Kaybettiği Olaya İlişkin Açıklama

Türkiye

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Şule Çet’in hayatını kaybettiği olaya ilişkin 2 şüpheli hakkında, “Dosyada toplanan deliller ışığında şüpheliler tekrar gözaltına alınmış Cebir, Tehdit veya Hile kullanarak Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Cinsel saldırı suçlarından tutuklanmaları için Sulh Ceza Mahkemesine sevk edilmişlerdir” dedi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Şule Çet’in hayatını kaybettiği olaya ilişkin 2 şüpheli hakkında, “Dosyada toplanan deliller ışığında şüpheliler tekrar gözaltına alınmış Cebir, Tehdit veya Hile kullanarak Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Cinsel saldırı suçlarından tutuklanmaları için Sulh Ceza Mahkemesine sevk edilmişlerdir” dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Şule Çet’in hayatını kaybettiği olaya ilişkin yazılı açıklama yaptı.  29 Mayıs’ta saat 05.00 sularında Yelken Plaza adlı rezidansın 20’nci katında bulunan Cenpa A.Ş isimli işyerinden düşerek hayatını kaybeden Çet için Başsavcılık; Cumhuriyet Savcısı, olay yeri inceleme ekipleri ile Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığınca gerekli tüm işlemlerin yapıldığını aktardı.

Hayatını kaybeden Çet’in olay günü Yelken Plaza’da birlikte bulunduğu şüpheliler Çağatay A. ve Berk A.’ nın şüpheli olarak ifadelerinin alındığı ve olay yerinde bulunan tanıkların ifadelerinin dinlendiği aktarılan açıklamada, şüpheli Çağatay A. ve Berk A. için Taksirle Ölüme Neden Olma suçundan Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildikleri, Ankara 1’nci Sulh Ceza Hakimliği tarafından 5 Haziran tarihinde her iki şüphelinin de yurt dışına çıkışlarının yasaklanması ve haftanın belli günü imza atma yükümlülüğü ile adli kontrol altına alınma kararının verildiği kaydedildi.

“KADINA YÖNELİK ŞİDDET VE CİNSEL SALDIRIYA YÖNELİK EYLEMLER CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞIMIZCA ÖZENLE SORUŞTURULUYOR”

Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığında yapılan incelemeler sonucunda Çet’in hayatını kaybetmesine ilişkin kesin bir kanaate varılamaması sebebiyle kesin ölüm sebebinin tespiti amacıyla ilgili tüm evrakların İstanbul Adli Tıp Kurumu ilgili İhtisas Kurumuna gönderilerek rapor istenmesi kararı verildiği dile getiren açıklama, şu cümlelerle devam etti:

“Dosyada toplanan deliller ışığında şüpheliler tekrar gözaltına alınmış Cebir, Tehdit veya Hile kullanarak Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Cinsel saldırı suçlarından tutuklanmaları için Sulh Ceza Mahkemesine sevk edilmişlerdir.

Kadına yönelik şiddet ve cinsel saldırıya yönelik eylemler Cumhuriyet Başsavcılığımızca özenle soruşturulmakta olup, soruşturmanın gizliliğine de dikkat edilerek toplanan tüm deliller incelenmekte ve olayın aydınlatılmasına çalışılmaktadır.”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.