ankahaber

Bozdağ: Gülen Cezaevindeki Yandaşlarını Cennet Vaadiyle Motive Ediyor

Türkiye

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Fetullah Gülen’in cezaevindeki yandaşlarını rüyalarla, cennet vaadiyle motive ettiğini söyleyerek, ailelere, “Çocuklarınıza sahip çıkın” diye seslendi. “Suikastlar düzenlenecek bunu da bizim üstümüze atacaklar” şeklinde haberler yapıldığını anımsatan Bozdağ, “Ben bunu tetikçilere ‘siz adamları aşağı indirin’ talimatı diye anlıyorum” diye konuştu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Fetullah Gülen’in cezaevindeki yandaşlarını rüyalarla, cennet vaadiyle motive ettiğini söyleyerek, ailelere, “Çocuklarınıza sahip çıkın” diye seslendi. “Suikastlar düzenlenecek bunu da bizim üstümüze atacaklar” şeklinde haberler yapıldığını anımsatan Bozdağ, “Ben bunu tetikçilere ‘siz adamları aşağı indirin’ talimatı diye anlıyorum” diye konuştu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstinaf Mahkemeleri değerlendirme toplantısına katıldı. Anayasa değişikliği konusuna değinen Bozdağ, HSYK seçimlerinin hakim ve savcılar arasında kutuplaşmalara ve ayrışmalara yol açtığını belirterek, “Ben parlamentoda hem parlamento dışı yaptığım konuşmalarda ‘yaşadığımız ikinci seçim tecrübesinden sonra 3. seçim tecrübesini yaşamak Türk yargısına yapılacak en büyük kötülüktür’ dedim. ‘Bunu siyaset kurumu uzlaşma suretiyle mutlaka engellemelidir’ dedim, şimdi böyle bir uzlaşma sağlanmış oldu. Yeni dönemde bu uzlaşma milletimizce de kabul görür ve yasalaşır” dedi. Anayasa Mahkemesi Üye seçimi, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ve vekili seçimi, Danıştay’a üye seçimi konusunda Cumhurbaşkanının yetkileri konusunda bir değişiklik yapılmadığını ifade eden Bozdağ, Anayasa değişikliğinin tamamının hukuk devletini güçlendiren önemli değişiklikler içerdiğini savundu.
 
Sabredin Cennet Gibi Bir Nimete Kavuşacaksınız
 
FETÖ ile mücadeleye de değinen Bakan Bozdağ, FETÖ üyelerini cezaevlerinde veya dışarıda olan örgütle irtibatı olanları etkilemek için önemli çalışmalar yürüttüğünü kaydetti.
Fetullah Gülen’in yandaşlarının cezaevi ve dışındaki örgüt üyelerini motive etmek, diri tutmak, dağılmalarını önlemek amacıyla rüyalar uydurduğunu, bu sahte rüyalarla motivasyon yaptığını anlatan Bozdağ, şöyle konuştu:
“Rüyalar dışarıdan içeri örgütün has elemanları vasıtasıyla sokuluyor. Örgütün içinde olup da örgütten vazgeçmek isteyenler kandırılıyor. Peygamberlerin, sahabelerin ve İslam büyüklerinin hayatlarından örnekler verilerek terör örgüt üyelerinin hayatları onlara benzetiliyor, oradan bir motivasyon yüklemesi yapılıyor. Cennet vaat edilmek suretiyle, sabredilirse cennet gibi bir nimete kavuşacakları ifade ediliyor. ‘Siz endişe etmeyin, yarın sizi çıkaracağız, daha işimiz bitmedi, öldürücü darbeyi vuracağız, falan tarihte çıkacaksınız’ diye sürekli beklentileri canlı ve diri tutmaya ulaşıyorlar. Kaç tarih verdiler, falan tarihte, filan tarihte… Ama hiç kimse soru sormuyor bu tarihlerin hiç biri doğru çıkmadı, hepsi yalan çıkıyor diye.  99 tane tarih verilmiş 99’u da yalan çıkmış, 100. tarihi veriyor o da yalan çıkıyor, 101’inciyi verdiğinde insanlar yine inanıyor.”
 
Çocuklarınıza Sahip Çıkın
 
Örgüt üyeliği nedeniyle cezaevinde bulunan veya firarda bulananların ailelerine seslenen Bakan Bozdağ, “Lütfen çocuklarınıza sahip çıkın. Fetullahçı Terör Örgütünün çocuklarınızın aklını, kalbini ve ruhunu esir aldığını görüyoruz ve sizde eminim ki görüyorsunuz. Onunu içinde çocuklarınızın özgürlüğü için mücadele edin, aklını ve kalbin rehin olmaktan kurtarmak için evlatlarınızı lütfen yalnız bırakmayın, onlara sahip çıkın” dedi.
Örgüt üyelerinin cezaevine giden anne-babaları ikna etmeye çalıştığını, onları başka noktaya yönlendirdiğini ifade eden Bozdağ, ocaklara düşen ateşi ailelerin büyütmemesi, söndürmesi gerektiğini kaydetti. Terör örgütünün daha başka şeyler yapmak ve yaptırmak için uğraştığını anlatan Bozdağ, suikast iddialarını anımsatarak, “Geçenlerde bir suikast ile ilgili haberler yapıldı, ‘çok önemli kişiler öldürülecek ondan sonra da bizim üstümüze atacaklar’ dediler. Ben bunu şöyle okuyorum; ‘tetikçilerine, katillerine siz şu belli kesimlerden indirin adımları aşağıya talimatı’ diye anlıyorum. Onunu için terör örgütüne karşı insanların çocuklarını koruması birinci vazifesidir. Annelerin babaların vazifesi daha da önemlidir” dedi.
 
Allah Var Muhafazası İyi Yapılıyor
 
ABD’de yarın yeni bir dönemin başladığını anımsatan Bozdağ, Gülen’in iade süreci için yapılan başvurularda yaşananları ve gelinen noktayı şöyle anlattı:
“Gülen’in iadesi konusunda Obama döneminde yaptığımız girişimler neticesiz kalmıştır, maalesef. Adalet Bakanı ile yaptığımız görüşmelerde neticesiz kalmıştır. Dosyalar gitti, Adalet Bakanlığının adli yardımlaşma biriminde muhafazalar edildi. Allah var muhafazası iyi yapılıyor. Dosyalar mahal mahkemelerine gönderilmedi. Sayın Adalet Bakanını ziyaret ettiğimde dosyaların mahal mahkemelerine gönderilmesini rica ettim, kendisi de bana ‘biz bu süreçte sizin avukatlığınızı yapacağız, dosyalar sağlam olsun ki gönderdiğimizde mahcup olmayalım’ dedi. Bizde kendisine geçici tutuklamaya ilişkin dosyanın çok muhkem bir dosya olduğunu delil bakımından sadece ABD’nin değil, dünyanın başka ülkelerinde geçici tutuklama talebine dair dosyadaki delillerden çok daha güçlü deliller içerdiğini eğer bu dosyada geçici tutuklama yapılacaksa başka hiçbir dosyada da yapılamayacağına inandığımızı, mahkemeye gönderirseniz mahkemenin bir karar vereceğini ümit ettiğimizi söyledik. Ama mahkemeye gönderilmedi. Bizimle irtibatları var, konuşuyoruz, uzmanlar konuşuyor. Meselenin üzerinde çalışıyoruz, bir adım yol aldık mı, alamadık. Gülen oradan terör örgütünü Türkiye’nin ve Türk milletinin aleyhine yönetmeye devam ediyor. Umarım Trump döneminde bu konuda olumlu gelişmeler olur.”
 
 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.