ankahaber

Çocuk İstismarı Komisyonu Kuruldu

Türkiye

Başta cinsel istismar olmak üzere çocuklara yönelik her türlü istismar olaylarını araştıracak ve alınması gereken önlemler belirleyecek olan komisyon kuruldu. Ankara dışında da görev yapacak olan komisyonun görev süresi ise  3 ay.            Başta cinsel

Başta cinsel istismar olmak üzere çocuklara yönelik her türlü istismar olaylarını araştıracak ve alınması gereken önlemler belirleyecek olan komisyon kuruldu. Ankara dışında da görev yapacak olan komisyonun görev süresi ise  3 ay.           

Başta cinsel istismar olmak üzere çocuklara yönelik her türlü istismar olaylarının araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amaçlı Meclis Araştırması Komisyonu kurulmasına ilişkin karar Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. 

3 Ay süreyle çalışacak komisyon, 15 üyeden oluşacak. Başkan, başkanvekili, sözcü, katip üye ve üyelerden oluşacak olan komisyon 3 ay görev yapacak. Anayasa’nın 98., İçtüzüğün 104. Ve 105. Maddeleri uyarınca kurulan komisyon, başta cinsel istismar olmak üzere çocuklara yönelik her türlü istismar olaylarını araştıracak ve alınması gereken önlemleri belirleyecek. Komisyon Ankara dışında çalışmalar yapabilecek.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.