ankahaber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bugüne Kadar Kula Kul Olmadık, Bundan Sonra Da Olmayacağız"

Türkiye

Konya'daki temaslarını tamamlayarak Rize’ye gitmek üzere Trabzon’a geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon Havalimanında kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından karşılandı. Trabzon Havalimanı'nda halka seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde vatandaşların bir saat içinde meydanlara döküldüğüne dikkat çekerek “Sizler 15 Temmuz'daki o ruhun bugün yeni bir dirilişisiniz” dedi.

BUGÜNE KADAR KULA KUL OLMADIK”
Trabzonlulara hitaben, “Sizler aynen Konya’da olduğu gibi inanıyorum ki 15 Temmuz’daki o ruhun bugün yeni bir dirilişisiniz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların ‘Dik dur eğilme, bu millet seninle’ şeklindeki tezahüratlarına, “Biliyorsunuz sadece Allah’ın huzurunda rükûda eğiliriz. Bunun dışında bize eğilmek yaraşmaz, yakışmaz. Bugüne kadar da kula kul olmadık, bundan sonra da olmayacağız. Onu Pensilvanya’ya kul olanlar düşünsün. O onların ahlakıdır, o onların huyudur” diye cevap verdi.

İDAM CEZASI TALEBİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların tezahüratlarında teröristlere yönelik idam talebini dile getirmesi üzerine şunları söyledi: “Yasalarımızda idam yok, çıkartıldı. Şimdi diyorum ki; çıkartan neresiydi? Parlamento. Şimdi parlamento bunu yeniden ne yapabilir? Getirebilir. Öyleyse siyasi partilere düşen nedir? Bunu parlamentoda hemen gündeme almak suretiyle Genel Kurula getirmek. Genel Kurula getirilir de Genel Kuruldan geçerse değerli kardeşlerim, ben bunu onarım. Çünkü bu ülkede Gabar dağlarında şehit edilen Mehmedimin katillerini biz affedemeyiz. Tendürek’te şehit edilen Mehmedimin katillerini biz affedemeyiz. 241 şehidimizin katillerini biz affedemeyiz. 2 bin 194 gazimiz var, bunların faillerini biz affedemeyiz. Niye? Bunlar devlete karşı işlenen suçlar değil, birinci derecede birine karşı, yani sana karşı işlenen suçtur. Dolayısıyla onu affetme yetkisi kimindir? O şehidimin kalanı kim, ancak onlar affedebilir.”
Kimi Batı ülke yetkililerinin kendisine ‘ama siz idam istiyorsunuz’ dediğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Senin anan, baban, çocuğun, kardeşin ölmemiş ki. Ama bizim canımız yanıyor, ciğerimiz yanıyor. Dolayısıyla kusura bakma, eğer bu parlamento bu kararı verirse, demokrasilerde parlamentonun verdiği karara saygı duymak zorundasınız. Biz de buna saygı duyarız” diye ekledi.

“15 TEMMUZ’DA, 1 SAAT İÇERİSİNDE 81 VİLAYETİN MEYDANLARINI DOLDURDUNUZ”
Türk milletinin aziz ve yüce bir millet olduğunu, bir benzerinin bulunmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çünkü o 15 Temmuz gecesinde ‘haydi meydanlara’ dediğimiz zaman, bu kardeşiniz size FaceTime’dan seslendiği zaman, sizler meydanlara döküldünüz ya, 1 saat içerisinde, 1,5 saat içerisinde. Sizler 81 vilayetin meydanlarını doldurdunuz ya, bu millet hiçbir şeye benzemez. Allah sizlerden razı olsun. Rabbim yar yardımcınız olsun” ifadelerini kullandı.
“Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, onlar diridirler, ama siz bilemezsiniz” mealindeki ayeti hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, devamında şunları söyledi: “Şimdi mesele bu inceliği yakalamak. O yola girdiği zaman her şey bitiyor. Onu herkes anlamaz, onun dilinden herkes anlamaz, o dil farklı bir dil. O ne diyor? Ben o yola girdim diyor. Benim bedenimi siz tankın altında ezseniz de, çiğneseniz de, F16’larınız beni vursa da, yok etse de ben Rabbimin katında şehadet makamına yükseliyorum diyor. Ve onlar için şehadet; Sevgililer Sevgilisi Peygambere en yakın makamdır. Bunu herkes anlamaz.”

TERÖRLE MÜCADELE
Yurt dışına kaçan FETÖ mensupları ile ilgili olarak, “Nereye giderseniz gidin, biz kovalayacağız, siz gideceksiniz. Ama artık Türkiye size haram olacak” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bütün meselelerinin, Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak olduğunu kaydetti ve “Şimdi Güneydoğu’da terörle mücadelemiz devam ediyor mu? Doğu’da devam ediyor mu? Şimdi bu alçaklar, bu adiler Karadeniz’e sızmaya çalışıyorlar. Maçka’nın uşakları, sokmayın onları buraya. Giresun’un uşakları, Ordu’nun uşakları; sokmayın onları buralara” diye seslendi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadeleyi yoğun bir biçimde sürdürdüklerini, PKK, DAEŞ ve FETÖ terör örgütlerinin birbirlerinden farkı olmadığını dile getirerek, “Gerek Silahlı Kuvvetlerimiz, jandarmamız, polisimiz, korucularımız hep beraber inşallah bunların kökünü kazıyıncaya kadar bu mücadele PKK’yla da devam edecek, FETÖ neyse PKK o, DEAŞ o, mücadele birçok alanda devam ediyor, edecek, durmayacağız” şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan halka hitabının ardından, Rize’ye hareket etti.

Memleketi Rize'nin Güneysu ilçesinde kendisini karşılayan hemşehrilerine hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “15 Temmuz'da sizlerin ortaya koyduğu tavır, sizlerin ortaya koyduğu duruş, Türkiye'de bu milletin F-16'lara, helikopterlerle saldıranlara, tanklara, toplara, silahlara karşı Allah'ın 'yeryüzündeki halifem' dediği insanın duruşunu gösterdi” dedi.

Trabzon Havalimanı’ndaki halka hitabının ardından helikopterle memleketi Rize'nin Güneysu ilçesine geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güneysu Merkez Camisi önünde kendisini bekleyen vatandaşları eşi Emine Erdoğan ile birlikte aracından inerek selamladı.
Konuşmasında, Rize'de toplu açılış töreni gerçekleştireceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “15 Temmuz'da sizlerin ortaya koyduğu tavır, sizlerin ortaya koyduğu duruş, Türkiye'de bu milletin F-16'lara, helikopterlerle saldıranlara, tanklara, toplara, silahlara karşı Allah'ın 'yeryüzündeki halifem' dediği insanın duruşunu gösterdi” dedi.

“MİLLETİMLE İFTİHAR EDİYORUM”
İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy'un “Siper et gövdeni, dursun bu hayâsızca akın” dizelerini okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Millet gövdesini siper etti ve bu hayâsız saldırıyı ne yaptı? Durdurdu. Ben bu milletimi alkışlıyorum, takdir ediyorum, tebrik ediyorum ve milletimle de iftihar ediyorum” şeklinde devam etti.
Hemşehrilerine teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi lojmanları ve Adli Tıp Merkezinin bir bölümünün inşasının sürdüğünü, bütün bunlarla Güneysu’nun ayrı bir güç kazanacağını sözlerine ekledi.
 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.