ankahaber

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Roş Aşana Mesajı

Türkiye

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Musevilik inancının en önemli dini bayramlarından biri olan Roş Aşana münasebetiyle başta vatandaşlarımız olmak üzere tüm Musevilere tebriklerimi iletiyor, kendilerine esenlikler diliyorum” dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Musevilik inancının en önemli dini bayramlarından biri olan Roş Aşana münasebetiyle başta vatandaşlarımız olmak üzere tüm Musevilere tebriklerimi iletiyor, kendilerine esenlikler diliyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Musevilerin Roş Aşana bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Musevi vatandaşları bayramları vesilesiyle tebrik eden Erdoğan, şunları kaydetti:

“Bizler, toplumsal, kültürel, dini ve beşeri çeşitliliği zenginlik olarak telakki eden, din ve inanç özgürlüğüne büyük önem veren köklü bir medeniyetin mensuplarıyız. Tarihimiz boyunca sahip çıktığımız bu anlayış, vatandaşlarımızın din, dil, ırk, etnik köken ve inanç ayrımına maruz kalmaksızın, kendi kültür, din ve geleneklerini özgürce yaşayabilmelerinin de teminatıdır. Bu düşüncelerle, Musevilik inancının en önemli dini bayramlarından biri olan Roş Aşana münasebetiyle başta vatandaşlarımız olmak üzere tüm Musevilere tebriklerimi iletiyor, kendilerine esenlikler diliyorum.”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.