ankahaber

Diyarbakır'daki Operasyonda 3 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Türkiye

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 14 Temmuz’da 16 köye yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda 3 terörist ölü ele geçirildi 24 işbirlikçi yakalandı.


Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde 14 Temmuz’da 16 köye yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda 3 terörist ölü ele geçirildi 24 işbirlikçi yakalandı.
Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada, Silvan’da 16 köy kırsalı ve ormanlık alanda teröristlere yönelik operasyon gerçekleştirildiği belirtildi. İki gün süren operasyonlarda, bölgede faaliyet gösteren 3 terörist silah ve teçhizatları ile birlikte ölü olarak ele geçirildiği, 24 işbirlikçinin ise yakalandığı belirtildi.

Teçhizatlar Ele geçirildi

Yapılan aramalarda 12 silah, bunlara ait bin 71 mühimmat, 20 şarjör, 5 telsiz, 5 anti tank roket mühimmatı, 5 anti tank roket mühimmat sevk fişeği, 4 dürbün ve 2 gece görüş cihazının ele geçirildiği belirtildi.
Teröristler tarafından farklı bölgelerden gasp edilerek Silvan kırsalına getirilen ve bombalı araç yapımında kullanılacağı tespit edilen 4 araç ile bombalı araç saldırılarında kullanacakları araçlara takacakları düşünülen plakaların ele geçirildiği ifade edildi. 
 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.