ankahaber

Diyarbakır’da İki Terörist Etkisiz Hale Getildi, Yasak Kararı Kaldırıldı

Türkiye

​​​​​​​Diyarbakır’ın Kulp ilçesi Yaylak Köyü mülki sınırlarındaki kırsal alanda 2 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyon sonucu bölgede uygulanan yasaklama kararı ise kaldırıldı.

Diyarbakır’ın Kulp ilçesi Yaylak Köyü mülki sınırlarındaki kırsal alanda 2 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyon sonucu bölgede uygulanan yasaklama kararı ise kaldırıldı.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca Kulp ilçesi Yaylak Köyü mülki sınırları içerisindeki kırsal alanda Jandarma Komando Timleriyle icrasına başlanılan operasyonel faaliyet esnasında, dün bir grup bölücü terör örgütü mensubu ile sağlanan temasta 2 terörist, mühimmatlarıyla etkisiz hale getirildi.

Valilik ayrıca Kulp ilçesi mülki sınırları içerisindeki dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen PKK mensuplarını ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, teröristler tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını, uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla düzenlenen operasyon nedeniyle duyurulan yasaklama kararının bugün günü saat 14.00 itibariyle kaldırıldığını açıkladı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.